Hlavní obsah

Na Žďársku hledají paddleboardistu. Zmizel pod hladinou

Ztraceného paddleboardistu hledají hasiči a policisté od úterního večera v rybníku Velké Dářko na Žďársku. Muž zmizel ve vodě, dosud se jej záchranářům nepodařilo najít.

Foto: Envato elements

Paddleboard (ilustrační foto)

Článek

„V úterý před šestou hodinou večer jsme přijali oznámení o muži, který se pohyboval na Velkém Dářku na paddleboardu a skončil pod hladinou,“ oznámila ve středu po desáté hodině policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Hasiči i policisté se hned zapojili do záchranné akce. „Při pátrání jsme využili leteckou službu, potápěče, psovody, dron. Muže se do současné doby nepodařilo ani přes nasazení maximálního počtu lidí vypátrat,“ řekla mluvčí Novinkám po půl dvanácté.

Velké Dářko je s rozlohou 206 hektarů největším rybníkem Vysočiny. V létě je oblíbeným rekreačním místem, které vyhledávají i příznivci vodních sportů. Dářko je vzhledem k rašelinnému podloží a přirozeně hnědému zabarvení známé také nízkou průhledností vody.

Místní spekulují, že případ může souviset s náhlou změnou počasí. Silná bouřka se prohnala Žďárskem právě v úterý kolem šesté hodiny.

Výběr článků

Načítám