Hlavní obsah

Na Táborsku nezvládla řidička jízdu na mokré silnici. Skončila na střeše

Chýnov

K děsivě vypadající nehodě vyjížděli jihočeští záchranáři ve čtvrtek odpoledne. Na mokré silnici tu nezvládla řízení řidička osobního auta, která zřejmě jela velmi rychle, dostala smyk a s autem se převrátila na střechu. Jako zázrakem vyvázla s lehkým zraněním.

Foto: HZS Jihočeský kraj

Nehoda u Chýnova

Článek

„Řidička nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky. Na mokré silnici dostala smyk a přetočila se na střechu. Okolnosti nehody se stále prošetřují,“ řekl Milan Bajcura, mluvčí jihočeské policie. Bylo velkým štěstím, že rotující auto nesmetlo protijedoucí vozidla.

Řidička utrpěla jako zázrakem jen lehčí zranění, z auta jí hasiči nemuseli vyprošťovat. Byla ale ve velkém šoku. „Na místě zasahovala jedna posádka záchranářů, která ošetřila lehce zraněnou ženu. Tu pak záchranáři převezli do táborské nemocnice,“ řekla Petra Kafková, mluvčí jihočeských záchranářů.

Foto: HZS Jihočeský kraj

Nehoda u Chýnova

„Táborští hasiči provedli protipožární opatření a zlikvidovali uniklé kapaliny,“ dodal Vratislav Malý, mluvčí jihočeských hasičů.

Policisté apelují na řidiče, aby v těchto dnech, kdy meteorologové předpovídají extrémní deště, na silnicích zbytečně neriskovali. Vozovky jsou mokré a kloužou. Mimo jiné je nutné vyhýbat se případným lagunám, které se mohou na silnicích tvořit.

Srážka osobního auta s kamionem uzavřela silnici na Šumpersku

Krimi

Výběr článků

Načítám