Hlavní obsah

Na Svitavsku hoří druhý den les. Na stejném místě už potřetí

Aktualizováno

Požár lesa v Městečku Trnávka na Svitavsku zaměstnává už druhým dnem hasiče Pardubického kraje. S ohněm v zalesněném terénu se zde potýkají od pátečního odpoledne, a i když se jej podařilo v pozdních nočních hodinách uhasit, v sobotu ráno se opět rozhořel. Na místě platí II. stupeň požárního poplachu. Letos na tomto místě hoří podle hasičů už potřetí.

Likvidace požáru lesa v Městečku TrnávceVideo: HZS Pardubický kraj

Článek

„Včera zasahovalo dvaadvacet požárních jednotek a povolán byl i vrtulník Black Hawk z Přerova, který vzlétl patnáctkrát. Přiletí i dnes, zásah komplikuje silný vítr i vysoké teploty,“ popsala pro Novinky mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

Hasební práce také ztěžuje od začátku zásahu složitý terén. Vítr rozfoukal oheň do okolí, a tak se požár rozšířil na území o velikosti tří hektarů.

„Na tomto místě hoří letos už potřetí, avšak tentokrát jde o největší požár. Škody jsou prozatím vyčísleny na 500 tisíc korun,“ doplnila Horáková.

Na místo požáru v tuto chvíli míří další cisterny a také je nasazen dron pro monitorování terénu a hledání dalších případných ohnisek požáru. Vrtulník s bambivakem bude pokračovat v hašení i dnes, požár není stále lokalizován.

Výběr článků

Načítám