Hlavní obsah

Na Šumpersku se ztratila seniorka, vrtulník ji našel v lese

Šumperk

Úspěšnou pátrací akci po devětasedmdesátileté seniorce, která se ztratila v lese, absolvovali v pondělí večer hasiči a policisté na Šumpersku. Po ženě pátralo zhruba 100 lidí. Nasazen byl i vrtulník – a právě jeho posádka po dvou a půl hodinách seniorku našla. Zraněna nebyla, pouze byla od bláta, jak procházela mokrým terénem. Novinkám to v úterý řekl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Policie podle něj v pondělí v osm hodin večer přijala oznámení od muže, který postrádal manželku. „Uvedl, že žena vyšla kolem páté hodiny do lesa na procházku a dosud se nevrátila. Šla i se psem, ale telefon si nevzala. Když se do sedmi hodin nevrátila, začal ji hledat a nenašel ji, tak zavolal na policii,“ popsal mluvčí.

Po ženě začaly okamžitě pátrat dvě desítky policistů, a to i ze sousedního Pardubického kraje, a kolem osmdesáti hasičů. Do pátrání se zapojili i jejich kolegové z letecké služby. Ti nakonec byli úspěšní.

„Policejní vrtulník ženu i se psem krátce před půl jedenáctou vypátral na okraji lesa poblíž komunikace R35 v místě zvaném U Lojzova pramene. Paní pověděla, že si procházku prodloužila,“ dodal Hejtman.

Houbaře na Strakonicku našel až policejní vrtulník

Krimi

Výběr článků

Načítám