Hlavní obsah

Na poli na Novojičínsku nouzově přistálo letadlo. Převrátilo se na střechu

Bartošovice

K havárii letadla vyjížděly v pátek ráno na Novojičínsko moravskoslezské záchranné složky. Zřejmě kvůli technické závadě byl pilot cesny nucen přistát na poli v Bartošovicích. Při přistání se letadlo převrátilo na střechu. V letadle byl pouze pilot, který při nehodě utrpěl lehčí zranění.

Foto: PČR

Havarované letadlo na poli v Bartošovicích

Článek

„Dnes okolo deváté hodiny vyjížděli policisté spolu s hasiči a záchranáři do Bartošovic na Novojičínsku, kde došlo k přistání letadla mimo letiště,“ sdělila mluvčí moravskoslezské policie Kateřina Kubzová.

Dodala, že dle předběžně zjištěných informací letělo letadlo Cesna ze Slovenska do Polska. „Zřejmě z důvodu technické závady však byl nucen pilot nouzově přistát na poli. Při tom došlo k převrácení letadla na střechu,“ upřesnila Kubzová.

Foto: HZS MSK

Letadlo skončilo převrácené na střechu.

Foto: HZS MSK

Místo nehody letadla zabezpečili hasiči.

Ve stroji se nacházel pouze pilot, který utrpěl lehčí zranění a skončil v péči záchranářů. Provedená dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u pilota negativní.

Hasiči zabezpečili únik provozních kapalin

Na místě zasahovala profesionální jednotka hasičů z Nového Jičína, ale také hasiči z Letiště Ostrava a dobrovolná jednotka ze Studénky. „Hasiči po příjezdu na místo události provedli na letadle protipožární opatření a zabezpečili únik provozních kapalin. Pilot byl při příjezdu první jednotky na místo události již mimo letadlo, do péče si jej převzala Zdravotnická záchranná služba,“ uvedla mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová.

Foto: HZS MSK

Na poli v Bartošovicích havarovalo letadlo.

Foto: PČR

Na místě nehody letadla zasahovaly všechny záchranné složky.

Podotkla, že veškerá činnost hasičů je a bude koordinována v součinnosti s Úřadem pro civilní letectví. Okolnosti a příčinu nehody řeší novojičínští kriminalisté ve spolupráci s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Dvojplošník udělal během přistání na ranveji kotrmelec. Pilot vyvázl bez zranění

Koktejl

Výběr článků

Načítám