Hlavní obsah

Na oslavě si šel zaplavat do lomu na Olomoucku a utopil se

Tragicky skončila soukromá oslava, která se konala v sobotu v lomu v katastru Lipiny u Šternberka na Olomoucku. Jeden z aktérů akce, jednapadesátiletý muž, si šel zaplavat a utopil se. Případem se zabývá policie. Novinkám to v pondělí řekla policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

Policejní hlídka podle ní na místo na základě oznámení o tonoucím muži vyjížděla před 21. hodinou. „Při našem příjezdu byl muž již v péči záchranářů, kteří u něj prováděli resuscitaci. I přes jejich veškerou snahu zemřel,“ uvedla mluvčí.

Podle zjištěných informací si šel muž v průběhu soukromé oslavy zaplavat. Po nějaké chvíli si na vodní hladině žena všimla bezvládného těla. „Muže společně s dalšími vytáhli z vody a ihned u něj začali provádět první pomoc. V resuscitaci následně pokračovala přivolaná zdravotnická záchranná služba, avšak už mu nebylo pomoci,“ dodala Skoupilová.

V Olomouckém kraji se jedná už o třetího člověka, který minulý týden přišel o život, když si šel zaplavat. Dva lidé utonuli ve čtvrtek. Jednatřicetiletý muž se utopil v rybníce Amerika v místní části Olomouce Holici, pětašedesátiletý muž přišel o život, když se koupal ve vodní nádrži v Toveři.

Na Olomoucku utonuli při koupání dva lidé

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám