Hlavní obsah

Na Olomoucku utonuli při koupání dva lidé

Dva lidé utonuli ve čtvrtek na Olomoucku. Jednatřicetiletý muž se utopil v rybníku Amerika v místní části Olomouce Holici, pětašedesátiletý muž přišel o život, když se koupal ve vodní nádrži v Toveři. Okolnostmi obou tragických událostí se zabývají policisté. Novinky o tom informovala v pátek policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Soukromé rybářské revíry.cz

Rybník Amerika

Článek

K první události vyjížděli policisté po druhé hodině v noci k rybníku Amerika, když přijali oznámení o nalezených věcech na břehu včetně rybářského vybavení.

Ihned se rozjela pátrací akce v okolí rybníka. Na místo se dostavila také posádka hasičů, která s pomocí člunu propátrávala vodní hladinu. „Jelikož se pohřešovaného nepodařilo ani během několika hodin intenzivního pátrání nalézt, byli na místo přivoláni policejní potápěči a těm se ho podařilo nalézt pod vodní hladinou,“ uvedla mluvčí.

Muži již nebylo pomoci, přivolaný lékař konstatoval smrt.

K druhému případu policisté vyjížděli po 17. hodině k vodní nádrži v Tovéři. Při příjezdu hlídky na místo byla osoba již v péči záchranné služby. Podle zjištěných informací si kolemjdoucí všiml lidského těla na vodní hladině nádrže.

„Společně s dalšími se mu podařilo muže z vody vytáhnout a ihned mu začali poskytovat první pomoc. V resuscitaci následně pokračovala přivolaná zdravotnická záchranná služba,“ uvedla Skoupilová s tím, že muž přes veškerou snahu záchranářů zemřel.

Dva nezletilí bratři se utopili v Balatonu

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám