Hlavní obsah

Na Novojičínsku hořel na návěsu kamionu koks. Škoda je milion korun

Zbyslavice

Škodu za milion korun způsobil v noci na pátek požár koksu na návěsu kamionu ve Zbyslavicích na Novojičínsku. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů. Novinkám to sdělil mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, Novinky

Hasiči museli při zásahu použít dýchací techniku.

Článek

Požár byl podle něj ohlášen na tísňovou linku hodinu po půlnoci. K zásahu operační středisko vyslalo profesionální hasiče ze stanic Bílovec, Ostrava-Zábřeh a dobrovolnou jednotku z Klimkovic.

„Hasiči po příjezdu na místo v úzké spolupráci s majitelem návěs odtáhli na bezpečné místo mimo další zaparkovaná vozidla a k prvotnímu zásahu nasadili dva vodní proudy,“ uvedl mluvčí s tím, že část hořícího nákladu se podařilo vysypat a dohasit na zemi.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, Novinky

Část hořícího koksu se podařilo hasičům z návěsu vysypat a dohasit na zemi.

„Hasiči zasahovali v dýchací technice, vodu do cisteren doplňovali na místě z hydrantu. Požár dostali pod kontrolu krátce před druhou hodinou, další dvě hodiny zůstala na místě na dohled dobrovolná jednotka,“ konstatoval Kozák.

Vyšetřovatel podle něj předběžně odhadl výši vzniklé škody na jeden milion korun. „Příčina vzniku požáru je v šetření,“ doplnil mluvčí hasičů.

V Beskydech hořela roubenka se stodolou

Krimi
Související témata:
Koks
Zbyslavice

Související články

Výběr článků

Načítám