Hlavní obsah

Na nástupiště v metru spadl kus stropu

Praha
Aktualizováno

Ve stanici metra Hlavní nádraží spadl v sobotu ráno kus stropu na nástupiště. Lidé museli stanici opustit, metro jí v jednom směru jenom projíždí. Na místě zasahují hasiči.

Foto: Cestující

Místo pádu části betonové omítky stropu vyfotila v sobotu ráno v 8:47 jedna z cestujících, která pak dále pokračovala na vlak. Svůj snímek Novinkám poskytla

Článek

K incidentu došlo podle webu dopravního podniku v 7:55. „Technická závada – havarijní práce na stropní konstrukci na nástupišti ve směru Háje,“ uvedl k tomu DPP.

„Zasahujeme ve stanici metra Hlavní nádraží. Na část nástupiště spadla betonová omítka. Událost se obešla bez zranění. Případ si převzali kolegové hasiči z jednotky pražského dopravního podniku,“ uvedl na síti X mluvčí pražských hasičů Martin Kavka s tím, že jejich činnost spočívala pouze ve vymezení nebezpečného prostoru.

Podle fotek z místa je kus spadlého stropu přibližně ve velikosti dva krát dva metry.

Metro nepojede, dopravní podnik vymění další pražce na lince C

Domácí

Byla uzavřena část stanice a nástupiště ve směru na Háje, v tomto směru vlaky pouze projíždí. Nástupiště ve směru na Letňany je dále v provozu, vlaky ve stanici zastavují.

Foto: Novinky

Část stropu spadla v místě nad jedním z nástupišť

„Pro vstup a výstup do metra směr Háje použijte prosím stanice metra Muzeum a Florenc. Autobusová linka AE je prodloužena do zastávky Muzeum,“ napsal DPP.

Učitelka ve třídě v Horních Počernicích slyšela praskání a radši vyhnala děti ven. Záhy spadl celý strop

Krimi

Výběr článků

Načítám