Hlavní obsah

Na Náchodsku hořela zemědělská usedlost

Požár střechy zemědělského stavení v příhraniční obci Šonov u Broumova na Náchodsku způsobil podle odhadů škodu za zhruba jeden milion korun. Na likvidaci požáru se podíleli také polští hasiči. Většinu hospodářských zvířat se podařilo zachránit.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Na místě zasahovalo osm jednotek včetně polských profesionálních hasičů z Nowé Rudy.

Článek

„Jeden z dobrovolných hasičů utrpěl lehké zranění,“ informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje Martina Götzová.

Požár byl ohlášen v 10 hodin dopoledne a asi o půl hodiny později ho měli hasiči pod kontrolou. Na místě zasahovalo osm jednotek včetně polských profesionálních hasičů z Nowé Rudy.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Na likvidaci požáru se podílelo osm hasičských jednotek.

„Požár zasáhl hospodářský objekt, obytnou část se podařilo hasičům uchránit. Likvidační práce pokračují, vyklízíme zasaženou budovu, kde bylo převážně seno. Na místě jsou také vyšetřovatelé HZS, kteří zjišťují příčinu,“ uvedla mluvčí s tím, že zásah stále trvá, na místě je už ale jen polovina jednotek.

Polovina stropu zasaženého objektu se propadla. „V místě chovali majitelé králíky, některé se zřejmě podařilo zachránit, vyveden byl také jeden býk,“ upřesnila Götzová a dodala, že příčina vzniku požáru je nadále předmětem vyšetřování.

Související témata:

Výběr článků

Načítám