Hlavní obsah

Na Lipně se utopil muž. Ve vodě dostal zřejmě infarkt

Jihočeští záchranáři vyjížděli ve středu dopoledne na pláž do Frymburku u Lipna nad Vltavou, kde se topil starší muž. Bezvládné tělo z vody vytáhli svědci. Na místo letěl i vrtulník. Muže se zachránit nepodařilo.

Foto: Trans Hospital Plus

Vodní záchranáři na lipenské přehradě

Článek

Muž si šel zaplavat na frymburskou pláž ve středu dopoledne. Bezvládného těla ve vodě si všimli svědci, kteří ho vytáhli na břeh a volali záchranáře. „Do příjezdu záchranářů se ho snažili laicky resuscitovat. Bohužel ani záchranářům se už ale nepodařilo jeho životní funkce obnovit,“ řekla Šárka Bráchová z vodní záchranné služby v Českých Budějovicích.

Utonutí prošetřují policisté. „Podle prvotních informací to vypadá, že se jednalo o srdeční příhodu,“ řekl Jiří Matzner, mluvčí jihočeské policie. Zda byl muž pod vlivem alkoholu, se neví. Utonutí nemělo souvislost s počasím, v lipenské nádrži dopoledne nebyly žádné vlny ani bouřky.

Foto: Trans Hospital Plus

Muže se zachránit nepodařilo.

Od začátku letních prázdnin jde již o druhé utonutí v Jihočeském kraji. Nedávno zachraňovali vodní záchranáři muže na Slapech, bohužel ani v tomto případě se to nepodařilo. „Apelujeme na všechny, aby na sebe dávali pozor a nepřeceňovali své síly. Nepili alkohol, neskákali do vody. Děti mít u vodních ploch neustále pod dohledem. Starší lidé by se měli před vstupem do vody vždy nejdříve osmělit,“ vyzývá Bráchová.

Nešťastný vstup do prázdnin. Hoch skočil na skálu ve vodě a hrozí, že zůstane ochrnutý

Domácí

Výběr článků

Načítám