Hlavní obsah

Na jihu Čech šetří dvě vraždy, podezřelé zadrželi

Dvě vraždy aktuálně vyšetřují jihočeští kriminalisté na Písecku a na sídlišti v Českých Budějovicích. Případy spolu nesouvisejí, u obou mají zadržené podezřelé osoby. V prvním případě se zpočátku jednalo o podezřelou sebevraždu ženy.

Foto: Policie ČR

Policie v Jihočeském kraji vyšetřuje dvě vraždy

Článek

První případ násilného úmrtí vyšetřují krajští kriminalisté od pondělí na Písecku. „Počátkem všeho bylo oznámení o podezřelé sebevraždě ženy. V souvislosti s tímto případem zadrželi kriminalisté jednu podezřelou osobu,“ informoval mluvčí policistů Miroslav Šupík.

Ujistil, že nikdo další nebyl ohrožen. Kriminalisté k případu uvolní podrobnosti až poté, co jim to dovolí vyšetřování. O případech informovali ve čtvrtek dopoledne.

Druhým případem vraždy se zabývají od středečního odpoledne. Do bytu na sídlišti Máj v Českých Budějovicích je přivolal svědek, který tam našel mrtvého muže. „Všechny okolnosti nasvědčují násilnému úmrtí. Na místě tým policistů pracoval celou noc,“ dodal Šupík.

I v tomto případě se kriminalistům podařilo zadržet podezřelou osobu, věk ani pohlaví ale nespecifikovali. „Obyvatele domu, kde policisté pracovali, tak můžeme uklidnit, že žádné nebezpečí nyní nehrozí,“ dodal mluvčí s tím, že zadržená osoba je v policejní cele.

Další informace policisté nesdělili.

Foto: Policie ČR

Policie v Jihočeském kraji vyšetřuje dvě vraždy

Dva mrtví na Sokolovsku: Muž přes plot zastřelil souseda, pak obrátil zbraň proti sobě

Krimi

Výběr článků

Načítám