Hlavní obsah

Na jezeře v Opavě se utopil chlapec

Opava

Šestnáctiletý chlapec se ve středu odpoledne utopil na Stříbrném jezeře v Opavě. Zpět k životu ho nepřivedla ani rychlá pomoc, kterou mu nejprve poskytli svědci tragédie s policisty a následně i záchranáři. Na místo spěchali i hasiči se záchrannými čluny, ale záchrannou akci jim zkomplikoval řidič (22), který do nich naboural.

Foto: Novinky

Stříbrné jezero v Opavě. Ilustrační foto

Článek

Tragická událost se stala po 16. hodině. „Mladík z Opavska plaval za kamarády, když se jim z ničeho nic ztratil z dohledu,“ popsal policejní mluvčí René Černohorský s tím, že prvotním šetřením nebylo na mladíkově utonutí zjištěno cizí zavinění.

Podle mluvčího záchranářů Lukáše Humpla byl při příjezdu jejich posádek mladý muž už na břehu a bez známek života. „Základní resuscitaci u něj prováděli svědci a policisté. Naše týmy následně zahájily rozšířenou resuscitaci včetně podávání léků a defibrilačních výbojů, nicméně se nepodařilo obnovit činnost srdečního oběhu. Za stálé resuscitace byl pacient se selháním všech základních životních funkcí převezen na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava, “ sdělil Humpl.

To, že mladík v nemocnici zemřel, potvrdil policejní mluvčí Černohorský i mluvčí Fakultní nemocnice Petra Petlachová.

Na Slapech utonul při plavání muž

Krimi

Řidič hasiče přehlédl

Cestu hasičů k tragické události zkomplikoval na křižovatce řidič pasatu. „Hasiči jeli takzvaně na majáky po Rolnické ulici směrem k jezeru. Při průjezdu křižovatkou narazil řidič vozu Volkswagen Passat, který jel po ulici U Dráhy, přední částí svého auta do pravého boku přívěsu hasičů,“ řekl Černohorský.

Dodal, že řidič passatu projížděl sice křižovatku na zelenou, přitom ale zřejmě neslyšel, neviděl nebo přehlédl majáky hasičů.

Zpoždění posádky však podle policie i samotných hasičů nebylo velké. „Do přívěsu s čluny narazilo osobní auto. Nehoda se obešla bez zranění, poškozen byl jen ten přívěs. Hned po střetu hasiči vyskočili z auta, zjistili, jestli je řidič osobního vozu v pořádku, odpojili přívěs a pokračovali k jezeru, kam to bylo už jen kousek,“ vysvětlil mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

„Zdržení tam bylo opravdu malé. Asi minuta,“ odhadl a dodal, že když hasičidorazili na břeh jezera, byl už utonulý mladík venku z vody a policisté mu dávali první pomoc.

Řidič hasičů se podle Černohorského následně vrátil na křižovatku k dořešení nehody. Dechové zkoušky obou šoférů byly negativní, celková škoda na autě a přívěsu přesahuje 800 tisíc korun.

Tragédii na Stříbrném jezeře prověřují i nadále kriminalisté, policie proto přivítá informace případných svědků. Přihlásit se mohou na obvodním oddělení v Opavě nebo bezplatné lince 158.

Dvě děti utonuly na koupališti na Lounsku

Krimi

Výběr článků

Načítám