Hlavní obsah

Na jedné z hlavních silnic v Budějovicích je jáma, havárie zničila vozovku i chodník

České Budějovice

Porucha na parovodu v Českých Budějovicích zničila v noci na neděli vozovku i chodník v Novohradské ulici. Natlakovaná unikající pára vytvořila asi metr a půl hlubokou a asi dva metry širokou jámu.

Porucha na parovodu zničila část jednoho jízdního pruhu, cyklostezku i chodník v Novohradské uliciiVideo: Pavel Orholz, Novinky

Článek

Pára se vyvalila po čtvrté hodině ráno a několik hodin byla vozovka, která je jednou z hlavních tepen při cestě do centra, zcela uzavřená. Naštěstí v době nehody nikdo místem neprojížděl ani neprocházel.

K havárii na parovodu došlo jen několik metrů od sídla českobudějovické teplárny. „Podle prvních informací povolil kompenzátor a tlak páry vyvalil vozovku i chodník,“ sdělil Novinkám Václav Král, předseda představenstva společnosti Teplárna České Budějovice.

Dále upozornil, že teplárna po nehodě parovod uzavřela. „Dodávky tepla a teplé vody jsou ale zajištěné a porucha nemá dopad na obyvatele,“ poznamenal Král.

Foto: Pavel Orholz, Novinky

Jáma v Novohradské ulici zasahuje do chodníku, cyklostezky i jízdního pruhu.

Na místě zasahovali i jihočeští hasiči. „Nikdo nebyl naštěstí zraněný, ani nehrozilo žádné nebezpečí například v okolních budovách. Situaci na místě jsme proto jen monitorovali,“ konstatovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

K havárii došlo přesně ve 4:20 hodin a až do deváté hodiny ráno byla vozovka neprůjezdná. „V současné době už je provoz na Novohradské obnovený. Řidiči místo objíždějí,“ ujistil před polednem mluvčí českobudějovických strážníků Jaroslav Polánský.

V Praze praskl parovod. Havárie se dotýká tisíců domácností

Krimi

Výběr článků

Načítám