Hlavní obsah

Na festivalu Colours of Ostrava policisté zabavovali drony, hledali i ztracenou manželku

Ostrava

Festival Colours of Ostrava, který od středy do soboty proběhl v národní kulturní památce Dolní oblast Vítkovice, zaměstnal i záchranné složky. Policisté zabavovali drony, řešili podvody se vstupenkami, hledali ale i ztracenou manželku. Festival podle organizátorů navštívilo téměř padesát tisíc lidí.

Foto: PČR

Areál festivalu Colours of Ostrava byl pod dohledem policie.

Článek

„V průběhu páteční noci se na policisty obrátil jeden z návštěvníků cizí státní příslušnosti s tím, že se mu ztratila na festivalu manželka. Již dvě hodiny se ji snažil najít, ale bez úspěchu,“ sdělila mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková.

Dodala, že kriminalisté se ihned pustili do pátrání a během několika minut od oznámení ženu nalezli. „Došlo tak ke šťastnému shledání manželů,“ líčila policejní mluvčí.

Foto: PČR

Šťastné shledání manželů na festivalu

Podvody se vstupenkami

Policie však na festivalu řešila i další případy v oblasti veřejného pořádku. Například se jednalo o podvod při zakoupení vstupenky přes inzertní internetový portál či o podvod s akreditací.

V několika případech se někteří návštěvníci či zvědavci snažili zachytit dění na festivalu pomocí dronu ze vzduchu.

„Neměli však patřičná povolení, tudíž jsme zajistili jejich drony a jednání zadokumentovali. Přestupky se budou řešit ve správním řízení,“ upřesnila Jiroušková s tím, že policisté hlídali také dopravu v okolí festivalového areálu.

Foto: PČR

Policie v areálu Dolní oblasti Vítkovice, kde probíhal festival.

Na frekventované silnici Místecká, která vede poblíž, byla snížena rychlost na 50 kilometrů v hodině. Přesto zde v průběhu festivalu policisté zasahovali. „Jednalo se především o porušení rychlosti,“ upřesnila policejní mluvčí s tím, že přesto policie průběh akce hodnotí jako poklidný.

Festival si užili i handicapovaní a senioři

Také organizátoři Colours of Ostrava hodnotí 21. ročník jednoho z největších festivalů v Česku jako úspěšný. I přes komplikace spojené s globálním výpadkem IT systémů na letištích byl nakonec program dodržen a dorazili všichni interpreti. Jedinou výjimkou byla kapela Queens of the Stone Age, která však své vystoupení zrušila již na začátku července, a to ze zdravotních důvodů.

„Během festivalu náš areál přivítal tisícovku návštěvníků s průkazem osob se zdravotním postižením, na pokladnách byly rozdány bezmála tři tisíce dětských pásek a dorazilo i asi tisíc seniorů, kteří mají na závěrečný den festivalu volný vstup,“ uvedla ředitelka hudební přehlídky Petra Řezníčková.

Další ročník Colours of Ostrava se uskuteční od 16. do 19. července 2025. Jednou z hvězd bude americké duo The Chainsmokers.

Sevdaliza a James Blake se postarali o noblesní finále Colours

Hudba

Související články

Výběr článků

Načítám