Hlavní obsah

Na elektrokoloběžce narazil v Zábřehu do auta a skončil v nemocnici. Hrozí mu trest za jízdu bez oprávnění

Na elektrokoloběžce havaroval v úterý odpoledne starší muž v Zábřehu na Šumpersku. Narazil do před sebou jedoucího osobního vozidla a skončil v nemocnici. Tím ale jeho problémy zřejmě nekončí. Elektrokoloběžku totiž řídil bez patřičného oprávnění, které je u takto silných strojů povinné.

Foto: Policie ČR

Místo nehody

Článek

Muž jel po ulici Československé armády.

„Před marketem si neponechal dostatečnou vzdálenost za zpomalujícím vozidlem, které odbočovalo vpravo na parkoviště k obchodnímu domu, a přední částí koloběžky narazil do zadní části auta. Při střetu se zranil a byl převezen do šumperské nemocnice na ošetření,“ popsala ve středu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR

Havarovaná koloběžka

Muž při jízdě nepoužil ochrannou přilbu ani ochranné brýle, a navíc řídil bez patřičného oprávnění.

Šlo o elektrokoloběžku, která spadá do kategorie vozidel Z s výkonem 4000 W a s maximální rychlostí 80 km/h, k jejímuž řízení je nutné oprávnění na skupiny A1 nebo B. Muž má ale od loňského srpna na jeden rok platnou blokaci všech svých řidičských oprávnění z důvodu dosažení 12 bodů v bodovém hodnocení řidiče.

Dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní. „Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Koloběžkář je nyní podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání s dvouletou trestní sazbou odnětí svobody,“ konstatovala Zajícová.

Foto: Policie ČR

Havarované vozidlo

Opilý muž na elektrokoloběžce vrazil v Jeseníku v plné rychlosti do auta

Krimi

Výběr článků

Načítám