Hlavní obsah

Řidič nedobrzdil do kolony. Při srážce tří kamionů na D5 zemřel

Ejpovice

Tragicky skončila hromadná nehoda, která se stala ve středu odpoledne na dálnici D5 poblíž sjezdu u Ejpovic na Rokycansku. Podle dostupných informací bourala tři nákladní auta. Hasiči nejdříve mluvili o čtyřech vozidlech, policie pak zprávu upřesnila. Jeden ze řidičů srážku nepřežil.

Nehoda na D5Video: Patrik Biskup, Novinky

Článek

Neštěstí se stalo krátce před 17. hodinou. Na 67. kilometru ve směru na Rozvadov se střetl nákladní automobil, který převážel obilí, se dvěma kamiony. „Dojížděl jsem zrovna ke koloně, která tam stála. Najednou jsem uslyšel ránu a viděl dým. Šofér náklaďáku to nedobrzdil a narazil zezadu do kamionu,“ popsal svědek události.

Okamžitě zastavil a s kolegou běžel na místo. „Řidič byl zaklíněný. Drželi jsme ho za ruku. Ještě nás ukrajinsky prosil, abychom mu pomohli. Bohužel jsme ho nemohli z kabiny vytáhnout,“ litoval.

Následně přijeli hasiči, kteří se snažili šoféra vyprostit. Muž však na následky zranění zemřel. Informaci Novinkám potvrdila policejní mluvčí Hana Kroftová.

Zdravotníci ošetřili dalšího řidiče kamionu. „Osmapadesátiletý pacient utrpěl středně těžká zranění. Transportovali jsme ho na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ sdělil mluvčí krajské záchranky Lukáš Uherek.

Provoz na dálnici je uzavřený. „Objízdná trasa vede přes exit Ejpovice a pak zpět na nájezd směr Ejpovice. V podstatě jenom podjedou most. Zdržení je minimální,“ řekla Kroftová.

Na dálnici D5 zemřel při jízdě v autě řidič

Krimi

Výběr článků

Načítám