Hlavní obsah

Na Berounsku hoří sklad pyrotechniky, jsou slyšet exploze

Aktualizováno

V Praskolesích na Berounsku hasiči zasahují u požáru skladu na výrobu pyrotechniky, byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu.

Požár v PraskolesíchVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Policie se o požáru a následných explozích dozvěděla zhruba v půl druhé odpoledne.

„Na místo okamžitě vyjelo několik hlídek policie, silnice v okolí obce jsou uzavřené. Probíhá evakuace obyvatel z okolních rodinných domů do bezpečného prostoru,“ řekla Novinkám mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Mluvčí hasičů Jan Sýkora uvedl, že došlo k požáru ve skladu pyrotechniky. „Na místě jsou jednotky z druhého stupně a daří se nám dostávat požár pod kontrolu, ale ze skladu zbyly jen obvodové zdi. Plamenné hoření držíme uvnitř skladu, občas dojde z explozi ,“ řekl.

Do obce dorazili také policejní pyrotechnici. „V současné době probíhá preventivní pyrotechnický průzkum,“ dodal Sýkora. Hasičům se postupně daří požár uhasit, na místě je 16 profesionálních a 30 dobrovolných hasičů, deset kusů cisteren, dva žebříky a dron.

Hasiči zároveň upřesnili, že šlo o výrobnu pyrotechniky, nikdo se při požáru nezranil.

Z haly, která stojí na okraji obce, byly po požáru slyšet mohutné exploze. „Třásl se nám barák, mysleli jsme, že spadne,“ popsal Novinkám jeden z místních obyvatel.

Manžela zřejmě zabila a byt v Klatovech podpálila. Ženu našli policisté oběšenou

Krimi
Foto: Novinky

Požár v Praskolesích

Výběr článků

Načítám