Hlavní obsah

Na autobus na Svitavsku spadl strom, řidič je zraněný

Moravská Třebová
Aktualizováno

Krátce po páté hodině ranní spadl v pondělí nedaleko Moravské Třebové na Svitavsku strom na projíždějící autobus. Řidič utrpěl zranění a musel být odvezen záchrankou do nemocnice. Doprava byla v místě nehody, nedaleko obce Boršov, vedena kyvadlově jedním pruhem.

Foto: HZS Pardubického kraje

Na autobus spadl na Svitavsku strom.

Článek

Linkový autobus mířil do Svitav. „Padající strom zasáhl autobus do předního skla,“ uvedl mluvčí pardubických hasičů Miroslav Polák s tím, že poté hasiči strom odřezali.

„K nehodě došlo v 05:15 hodin mezi Hřebčí a Boršovem,“ upřesnila policejní mluvčí Markéta Janovská s tím, že v autobuse cestovali další tři lidé, kterým se ale nic nestalo. Dechová zkouška řidiče byla negativní.

Více štěstí měl řidič autobusu nedaleko Městečka Trnávka, rovněž na Moravskotřebovsku. Strom přes komunikaci spadl krátce předtím, než tudy projížděl. V další cestě mu ale museli v pondělí po páté hodině ranní pomoci hasiči, kteří strom odstranili.

Foto: HZS Pardubického kraje

U Městečka Trnávka na Svitavsku spadl strom, autobus nemohl projet.

V noci na pondělí to nebyly jediné dvě dopravní nehody ve svitavském okrese. Už minutu před půlnocí došlo v Litomyšli k čelnímu střetu dvou osobních vozidel. Oba řidiče si převzala do péče záchranka, jeden musel být převezen do nemocnice na vyšetření.

Foto: HZS Pardubického kraje

Čelní srážka osobních vozů v Litomyšli

Třiadvacetiletý řidič peugeotu havaroval na Plzeňsku, náraz do stromu nepřežil

Krimi

Výběr článků

Načítám