Hlavní obsah

Myslela, že zbohatne sledováním videa. Místo toho přišla o sto tisíc

České Budějovice

Nejméně o sto tisíc korun přišla dvaapadesátiletá žena z Českobudějovicka, kterou nejdříve podvodník přesvědčil o možnosti získání bohatství sledováním videa. Pak jí nabídl vstupní investici. Žena se pro to nadchla a poslala podvodníkovi sto tisíc. Už je asi nikdy neuvidí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Poškozená myslela, že zbohatne tím, že bude sledovat videa,“ uvedl mluvčí jihočeské krajské policie Miroslav Šupík.

Dosud neznámý pachatel ženu nejdříve kontaktoval přes aplikaci WhatsApp a pak na sociální síti Telegram. „Zde ji přesvědčil o tom, že zbohatne tím, že bude sledovat videa,“ pokračoval mluvčí.

„Pachatel následně v průběhu konverzace ženě nabídl možnost stát se VIP, a vydělávat tak více peněz. Podmínkou byla samozřejmě investice vlastních finančních prostředků,“ popisoval Šupík.

Podvedl seniorku a pak si na její jméno napůjčoval, kde se dalo. Přišla o půl milionu

Krimi

Ženě se tato myšlenka zalíbila natolik, že pachateli v několika platbách poslala nejméně sto tisíc korun. „Jak už to tak bývá, pachatel s ženou následně přerušil veškerý kontakt. Žena tak místo přivýdělku o peníze naopak přišla,“ konstatoval policejní mluvčí s tím, že se případem zabývají policisté v Boršově nad Vltavou, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod.

„Pachateli tak v případě dopadení a prokázání viny hrozí u soudu trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let, nebo peněžitý trest,“ dodal mluvčí.

Brigáda ve filmové kritice ji přišla draho, narazila na podvodníky

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám