Hlavní obsah

Muži z Ostravy dali prášky na spaní, pak mu pustili plyn

Prostějov

Spory o drogy stály podle kriminalistů za pokusem o vraždu sedmatřicetiletého muže z Ostravy. Jeho bývalá pětadvacetiletá partnerka a její pětatřicetiletý kamarád jej nejprve v bytě v Prostějově uspali, pak pustili plyn, zamkli a odešli. Muž se naštěstí včas probral a vyskočil z bytu oknem, informoval ve čtvrtek policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K činu podle něj došlo 19. září v brzkých ranních hodinách. Podezřelí si již vyslechli obvinění pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Obviněná dvojice se měla domluvit na okradení a usmrcení sedmatřicetiletého muže z Ostravy, bývalého přítele ženy. Ta pozvala bývalého partnera do bytu v Prostějově. Zároveň pozvala i obviněného kamaráda.

„Poté s ním měla rozdrtit prášky a nasypat je poškozenému do džusu. Ten po jeho vypití usnul. Obviněná dvojice pak otevřela kohouty od plynového sporáku a nechala unikat zemní plyn do bytu. Potom byt opustili a spícího muže v bytě zamkli,“ uvedl Hejtman.

Muž se po pár hodinách probudil, ucítil zápach plynu a chtěl z bytu odejít. Když zjistil, že je v něm zamčený, vyházel z okna bytu v prvním zvýšeném patře matrace, na které z okna dopadl. Na místo se dostavili hasiči, kteří uzavřeli unikající plyn a byt odvětrali.

„Případem se okamžitě začali zabývat prostějovští policisté. Následně se do případu vložili krajští kriminalisté, kterým se podařilo případ rozluštit. Zjistili, že za motivem činu zřejmě stály spory o drogy, pervitin, který poškozený přechovával. Poškozený i oba obvinění jsou uživatelé drog, převážně pervitinu,“ konstatoval mluvčí.

Zadržena byla obviněná i její oběť

Zajímavostí podle něj je, že žena obviněná z pokusu o vraždu i poškozený, tedy její oběť, byli o pár dnů později, ve středu 25. září, zadrženi a následně obviněni ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za které jim hrozí tresty odnětí svobody na dva až deset let.

Stíháni jsou v dané věci vazebně. Muže kriminalisté zadrželi na jedné chatě v Přerově, když zrovna vařil pervitin.

„Vazebně je stíhán i obviněný pětatřicetiletý muž, kterému stejně jako obviněné ženě hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ doplnil policejní mluvčí. Letos se jedná o pátý případ vraždy či pokusu o ni v Olomouckém kraji.

Vařil pervitin ve velkém. Na chatu v Přerově si pro něj přijela policie

Krimi

Výběr článků

Načítám