Hlavní obsah

Muži šlapal po hlavě. Recidivista dostal 17 let za pokus o dvojnásobnou vraždu

Třináctkrát trestaný Vojtěch Studnička stráví po pondělním rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě 17 let ve věznici se zvýšenou ostrahou. Soud uznal 37letého muže vinným z pokusu o dvojnásobnou vraždu na ubytovně. Jedna jeho oběť je odkázaná na pomoc druhých, další muž, kterého chtěl Studnička shodit z balkonu, se naštěstí ubránil. Verdikt je pravomocný.

Muž si vyslechl trest za pokus o dvojnásobnou vražduVideo: Aleš Honus, Novinky

Článek

Ke konfliktu mezi Studničkou, jeho přítelkyní a dalšími dvěma muži došlo loni 11. listopadu v jednom z pokojů hotelového domu Hlubina v Ostravě-Hrabůvce, kam Studnička vnikl. Pěstmi tam zaútočil na mladou ženu. Chtěl, aby stáhla trestní oznámení pro loupež, které na něj dříve podala.

Foto: Aleš Honus

Vojtěch Studnička u ostravského soudu.

Když žena zůstala ležet na zemi, zaútočil na dva muže, kteří se v pokoji také nacházeli. Nejprve brutálně napadl nájemce pokoje, který ženě poskytl azyl. Srazil jej na zem a začal ho mlátit pěstmi, kopat do něj a šlapat mu na hlavu a trup. „Muž přežil jen shodou náhod a díky včasné pomoci, bohužel ale utrpěl zranění s velmi vážnými následky,“ uvedla státní zástupkyně Barbora Zajícová.

Další muž se před běsnícím Studničkou ukryl na balkoně, kam se ale násilníkovi podařilo také vniknout. „Pokoušel se ho shodit z balkonu dolů z výšky téměř dvaceti metrů. To se mu díky sebeobraně a fyzické převaze poškozeného nepodařilo,“ dodala Zajícová.

Foto: Aleš Honus

Vojtěch Studnička na lavici obžalovaných.

Obžalovaný po svém zatčení odmítl vypovídat. Poprvé promluvil až nyní u soudu, kde se rozhodl prohlásit vinu. Díky tomu bylo líčení velmi rychlé. „Moc toho lituji. Ve výkonu trestu budu pracovat, abych mohl začít co nejdříve splácet náhradu škody,“ řekl.

Recidivista se bránil nástupu do vězení. Kriminalisté si pro něj došli přes balkon v devátém patře

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám