Hlavní obsah

Muži na Břeclavsku z nudy stříleli do značek, trefili se do zad náhodného chodce

Lednice

Hodně hloupou zábavou zabíjeli čas dva mladí muži na jedné ze zahrad rodinného domu v Lednici na Břeclavsku. Nenapadlo je totiž nic lepšího než ze vzduchovky střílet na nedaleké dopravní značky. Jenže jedna ze střel skončila v zádech procházejícího chodce, který skončil s těžkým zraněním plíce v nemocnici.

Foto: Policie ČR

Poškozená dopravní značka

Článek

Oba muži si podvečerní čas krátili střílením na dopravní značky „Stop“ a „Přechod pro chodce“ poblíž místního kruhového objezdu ve chvíli, kdy okolo procházel devětadvacetiletý muž.

„Ten uslyšel výstřel, ucítil bolest pod lopatkou a zjistil, že krvácí, proto se nechal převést do břeclavské nemocnice. Lékaři mu museli operativně vyjmout tři fragmenty střely, které mu poškodily plíci,“ popsala policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Policisté zakrátko střelce dopadli a muž si tak vyslechl obvinění z těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Jenže brzy pro něj mělo být ještě hůř. Při domovní prohlídce u něj policisté našli slušnou zásobu marihuany, kterou si vypěstoval. Muži tak přibylo i stíhání za výrobu drog a skončil ve vazbě. Jeho kumpán je obviněn z pomoci k těžkému ublížení na zdraví.

Policie stále pátrá po podezřelém ze střelby v pražských Řepích

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám