Hlavní obsah

Muž zřejmě neunesl rozchod a bývalou přítelkyni zardousil. Dostal deset let

Na deset let do věznice s ostrahou poslal v úterý ústecký krajský soud Karla Dobrovanského. Sedmačtyřicetiletý muž před soudem prohlásil vinu. Přiznal se, že loni v září v Bílině na Teplicku zavraždil svou bývalou partnerku.

Dobrovanský prohlásil vinu.Video: Karel Otcovský, Novinky

Článek

„Cítím se být vinen,“ prohlásil v úvodu jednání obžalovaný. Státní zástupce Vladimír Jan jeho prohlášení viny přijal. Během hlavního líčení tak soud neprováděl dokazování.

Není tak zřejmé, co bylo motivem činu. Zřejmě šlo o tragické vyústění partnerské krize. Obžalovaný pravděpodobně neunesl, že se s ním o jedenáct let starší žena rozešla. Při jedné z návštěv jí v ložnici domu, kde žila, brutálně napadl. Bitím do obličeje jí způsobil mnohačetná zranění, nakonec ji zardousil předloktím ruky.

Přivolaní lékaři již ženě nedokázali pomoc. „Smrt nastala řádově až desítky minut před přivoláním záchranné služby v důsledku udušení,“ stojí v obžalobě.

„Měl jsem jí rád a je mi líto, jak do mezi námi dopadlo. Upřímně mě mrzí, co se stalo. Stát se to prostě nemělo,“ dodal Dobrovanský při závěrečné řeči.

Známého ubodal a s kumpánem mrtvolu hodili do žumpy. Soud vrahovi potvrdil 20 let

Krimi

Muž skončil po zadržení dočasně v psychiatrické léčebně, odkud putoval do vazební věznice, kde pobývá doposud. Brzy však změní adresu. Přesune se do výkonu trestu, neboť rozsudek je pravomocný. Obžalovaný i státní zástupce se proti verdiktu soudu neodvolali.

Muži, který dlouhodobě žil ze sociálních dávek, adresu měl na magistrátu v Mostě a přespával u kamarádů a náhodných známých, přitom hrozil až osmnáctiletý pobyt za mřížemi.

Stěžejní pro určení výše trestu bylo podle soudkyně Kamily Krejcarové prohlášení viny, což je významná polehčující okolnost. Soudkyně navíc připomněla, že muž projevil lítost, nebyl doposud trestán a nedopustil se ani přestupků.

„Jeho čin lze považovat za ojedinělé vybočení z jeho jinak řádného vedení života,“ dodala.

Muž musí podle rozsudku zaplatit pozůstalé náklady na pohřeb a 300 tisíc korun za nemajetkovou újmu. Žena žádala původně milion korun.

Vrah zastřelil vyhazovače z diskotéky, soud mu potvrdil 17 let ve vězení

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám