Hlavní obsah

Muž zkopal řidiče autobusu v Praze, protože si myslel, že je to Ukrajinec

Praha

Okolnosti drsného napadení vyšetřují policisté v Praze, kde u autobusového nádraží a stanice metra Černý Most zbil zatím neznámý muž řidiče autobusu. Podle svědectví byla důvodem k násilí domněnka, že šofér je Ukrajinec. Incident zachytily bezpečnostní kamery, stejně jako dvojici svědků, po nichž vedle podezřelého rovněž policie pátrá.

Napadení řidiče autobusu v PrazeVideo: Policie ČR

Článek

Konflikt se stal již předminulý týden v pátek 27. září, podezřelého se ale dosud nepodařilo vypátrat, policie se proto nyní obrátila na veřejnost s prosbou o pomoc při určení, o koho se jednalo.

Řidič během rána navštívil prodejnu poblíž vestibulu metra, kde narazil na jiného zákazníka, který se do něj začal bez zjevného důvodu slovně navážet. Urážlivě a nadávkami se vyjadřoval k tomu, že šoféra považoval za Ukrajince.

„Muž agresora upozornil, že ukrajinské národnosti není a že s takovými osobami ani problém nemá. Avšak poté, co oba muži opustili prodejnu, došlo mezi nimi k fyzickému napadení,“ informovala ve středu o případu mluvčí policie Kristýna Zelinková.

Drsně zkopaná matka na zastávce v Brně: Policie dopadla dvojici z videa

Krimi

Násilník chytil muže pod krkem a povalil ho na zem, kde do něj několikrát kopl kolenem, přičemž ho zasáhl do obličeje a hrudníku. Pak odešel a zmizel ve vestibulu.

Co přesně násilníkovi vadilo v souvislosti s domnělou ukrajinskou národností, není zřejmé, ani na základě čeho agresor nabyl své přesvědčení, tedy například, zda se jednalo o přízvuk. Policisté národnost napadeného nezmínili.

Policie hledá i svědky

Policie po podezřelém pátrá a zveřejnila záznamy incidentu z bezpečnostních kamer. Na nich byli vidět ještě muž a žena, které rovněž policie hledá kvůli svědectví.

Rozsah a povahu zranění, případně podrobnosti k délce léčby či pracovní neschopnosti napadeného řidiče policie neupřesnila. Mluvčí sdělila, že kriminalisté případ prověřují jako ublížení na zdraví s trestní sazbou až tříletého vězení.

„V případě, že poznáváte osoby na kamerovém záznamu, obraťte se prosím na linku 158 nebo jakoukoli policejní služebnu,“ dodala Zelinková.

Foto: Policie ČR

Napadení řidiče autobusu v Praze

Kamioňák zablokoval Ukrajince v BMW a sápal se po něm. Vybržďoval mě, hájí se

Krimi

Výběr článků

Načítám