Hlavní obsah

Muž zamčený v dílně, hrozila střelba. Manželskou hádku ve Slapech utnula zásahovka

Slapy

Divoký průběh měla hádka mezi manželi v obci Slapy v okrese Praha-západ, kam nakonec vyrazila policejní zásahová jednotka. Muž se totiž v domě zamkl a podle oznámení vše nasvědčovalo tomu, že měl u sebe zbraň. Hrozba se sice nepotvrdila, nadýchal ale přes dvě promile. Policie případ řeší jako přestupek.

Zásahovka zadržela muže v obci SlapyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Manželé se do sebe pustili v neděli před 22:00 v domě v obci Slapy, načež se muž při hádce zamkl v dílně.

Než ale otočil klíčem v zámku, cestou si podle oznámení vzal s sebou legálně drženou zbraň.

„Z důvodné obavy o zdraví a život tedy na místo vyjela i zásahová jednotka, která následně za použití násilí vykopla dveře,“ informovala v pondělí o případu mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Muž, který držel ženu v Praze jako rukojmí, si oběť vybral náhodně. Zatlačil ji do jejího bytu

Krimi

Rozhádaný manžel s policisty podle mluvčí spolupracoval, zbraň přímo u něj nakonec nenašli. Ty byly umístěny jinde a policie je zkontrolovala, muž (ročník 1973) má podle mluvčí zbrojní průkaz a legálně držené zbraně.

Nadýchal ale přes dvě promile a policisté ho dovezli na svou služebnu, odkud ho ještě v noci propustili.

„Celá věc bude řešena jako přestupek proti občanskému soužití,“ dodala mluvčí.

Podrobnosti k okolnostem a důvodům hádky policie neuvedla, zmíněný prohřešek obecně popisuje zákon o některých přestupcích jako takové jednání, při kterém člověk někomu jinému ublíží zesměšněním či hrubou urážkou, případně mu ublíží na zdraví. Paragraf ještě uvádí například vyhrožování újmou na zdraví nebo třeba spáchání nějaké schválnosti či hrubé chování.

Muž manželce vyhrožoval, že ji zabije. Přišla si pro něj zásahovka

Krimi

Podle závažnosti lze u těchto možností uložit pokutu až 20 000 korun, ale také tzv. omezující opatření, což může být zákaz kontaktu s určitým člověkem nebo vyskytovat se na daných místech.

Při řešení sporů mezi tzv. osobami blízkými zákon ještě zvlášť určuje, že se řízení může odehrávat pouze se souhlasem oběti. Navíc u nactiutrhání se má správní úřad pokusit aktéry usmířit. Když se to podaří, řízení se pravomocně zastaví usnesením bez možnosti odvolání.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zásahovka zadržela muže v obci Slapy.

Dramatické zadržení muže na Lounsku: na zásahovku vybafl od dveří

Krimi
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám