Hlavní obsah

Muž z Plzně po hádce ubodal partnerku. Byla u toho 13letá dcera oběti

Sedmnáct let ve věznici se zvýšenou ostrahou navrhuje státní zástupce jako trest pro Pavla Faira (36) za brutální vraždu jeho družky. Případ začal v úterý rozplétat Krajský soud v Plzni.

Pavel Fair u Krajského soudu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

Článek

K incidentu došlo loni v prosinci v bytě ve Žlutické ulici v Plzni. Podle státního zástupce Martina Rykla obžalovaný muž tehdy po předchozí hádce zasadil partnerce několik bodných ran kuchyňským nožem s čepelí dlouhou přes 20 centimetrů. Žena po převozu do nemocnice zemřela. V bytě tehdy byla 13letá dcera oběti. Té Fair nijak neublížil.

„Měl jsem velké problémy s alkoholem. Pil jsem každý den, abych mohl vůbec fungovat. Bylo to třeba i pět lahví vodky denně. Skoro jsem ani nevystřízlivěl. Zkoušel jsem odvykačku v léčebně, ale nikdy jsem tam nedokázal zůstat,“ uvedl Fair.

S poškozenou byl podle svých slov asi rok. „Zpočátku jsme byli zamilovaní. Pak začaly hádky. Vzájemně jsme si nadávali a došlo i na fyzické napadání. Jednou jsem skončil v nemocnici na popáleninovém centru, když na mě vylila horký olej,“ vypovídal obžalovaný muž, který si v současné době odpykává trest za napadení policisty.

Dívka mu pomáhala zastavit krvácení

V osudný den 6. prosince se dvojice opět pohádala. „Poškozená mi telefonovala, že nemá peníze na jídlo, abych přijel. Byla opilá a měla jít do práce. Když jsem dorazil, začala na mě řvát a mlátit mě. Hodil jsem s ní na postel a pod emocemi a ve vzteku se stalo, co se stalo. Vím, že jsem jí bodnul, ale nevím, kolikrát to bylo a kam. Byl jsem zase opilej,“ vypovídal muž před soudem.

Žena podle něj nejprve chrčela a pak zkolabovala. „Když jsem se vzpamatoval, řval jsem, aby se probudila a snažil se zastavit krvácení. Pomáhala mi s tím její dcera,“ dodal obžalovaný.

Soud bude pokračovat výpověďmi svědků.

Žena dala expartnerovi na Kroměřížsku košem. Ubodal ji v restauraci

Krimi
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám