Hlavní obsah

Muž z Orlickoústecka ujížděl policistům stošedesátkou, zastavil ho ťukanec do boku auta

Lanškroun

Policisty hlídkující v Lanškrouně na Orlickoústecku v minulých dnech zaujalo vozidlo Seat Ibiza. Rozhodli se ho zastavit a zkontrolovat. Rutinní záležitost se ale proměnila v divokou honičku. Řidič chvílemi ujížděl rychlostí až 160 kilometrů za hodinu. Jízdu plnou nebezpečných manévrů zastavil až PIT manévr, při němž policejní auto s rámem jemně z boku zatlačí do zadní části ujíždějícího vozidla. To zkrotí i toho nejdivočejšího piráta silnic. Po zadržení se brzy vysvětlilo, proč řidič prchal. Dávno už měl sedět ve vězení.

Pronásledování vozidla ukončil PIT manévrVideo: Policie ČR

Článek

„Za pomoci modrých světel a nápisu stop chtěli policisté vozidlo zastavit. Řidič na toto reagoval šlápnutím na plyn. Během jízdy předjížděl přes plnou čáru a vzápětí odbočil do jednosměrky. Tam se asi snažil „schovat“ za tmavým kouřem, který vycházel z výfuku jeho auta,“ uvedla policejní mluvčí Dita Holečková s tím, že se mu ale zmizet nepodařilo.

„Když vyjížděl z Lanškrouna, policisté měli už na tachometru 130 kilometrů za hodinu, o chvíli později už to bylo sto šedesát. Pronásledovaný se však k zastavení stále neměl. O kus dál chtěl asi policisty zmást, když nejprve odbočil doprava, ale na poslední chvíli jel doleva,“ pokračovala mluvčí policie.

Hra na kočku a myš pokračovala. V jednu chvíli zase zpomalil a téměř zastavil, aby si to nakonec rozmyslel a v ujíždění pokračoval. Jeho cesta byla dlouhá téměř dvacet kilometrů a trvala až do doby, než na křižovatce silnic číslo 11 a 3116 mezi městy Jablonné nad Orlicí a Žamberk přišla ta správná chvíle.

Opilý prchal v autě dvoustovkou na namrzlé vozovce, zastavil ho až PIT manévr

Krimi

„Policisté za pomoci takzvaného PIT manévru ujíždějící vozidlo zastavili. Řidič i jeho spolujezdkyně skončili na zemi s pouty na rukou. Zatímco mladá žena po provedení úkonů mohla jít domů, muže čekala jiná cesta,“ dokončila popis honičky Dita Holečková.

Lustrací policisté totiž zjistili, že na devětatřicetiletého řidiče byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu, jelikož ve stanoveném termínu nenastoupil do věznice. Současně má muž platný zákaz řízení, nepodrobil se testu na jiné návykové látky a policisté u něj ve vozidle našli igelitový pytlík s bílým práškem. Zadržený putoval nejprve na služebnu a o pár hodin později rovnou do věznice.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Splašený mustang řádil na křižovatce v Hradci, čerstvý padesátník neukočíroval narozeninový dárek

Krimi

Výběr článků

Načítám