Hlavní obsah

Muž z Chebu vytáhl na svou matku nůž, aby mu dala peníze, auto a mobil

Hned z několika trestných činů obvinili policisté 25letého muže z Chebu, který vytáhl na svou matku kuchyňský nůž a požadoval po ní peníze, auto či mobilní telefon. Výtečníka se podařilo dopadnout krátce poté, a to i s přispěním policejního psa.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Muž na konci května rozbil okno u rodinného domu své matky v Chebu a následně si ustlal v obývacím pokoji. Druhý den ráno posadil matku na židli ke kuchyňskému stolu a z linky vzal nůž, jímž ji začal ohrožovat.

„Požadoval přitom finanční hotovost nebo automobil,“ popsal ve čtvrtek mluvčí karlovarské krajské policie Jan Bílek.

Poté syn donutil matku k tomu, aby spolu nasedli do auta a zajeli k bankomatu v centru města. Ještě předtím mu musela dát svůj mobilní telefon.

Policejní hafan Frigo vyčenichal zloděje, který chodil vykrádat rozestavěný dům

Krimi

Z bankomatu ovšem žena finanční hotovost nevybrala. „Vrátila se do auta a svému synovi to sdělila,“ popsal Bílek s tím, že hned nato se otočila a odešla do obchodu, kam ji její syn pronásledoval. „Křičel na ni a z obchodu ji vyvedl,“ vylíčil mluvčí policie.

Společně pak oba nasedli zpět do vozidla, kde syn matce sdělil, ať jede směrem k hraničnímu přechodu do Německa.

„Žena využila situace a pokusila se z vozidla utéct, což se jí bohužel nepovedlo. Syn po ní měl vzápětí hodit mobilní telefon, přičemž mu žena ze strachu předala drobnou finanční hotovost,“ konstatoval Bílek s tím, že syn pak z vozidla utekl.

Foto: PČR KK

Policejní pes Karem se svým psovodem

Řádění mladého muže tím ovšem ještě neskončilo. O chvíli později měl v Chebu vstoupit na cizí pozemek, odkud odcizil pár bot.

„Při tom byl přistižen majitelem, který ho z pozemku vykázal. Obviněný muž se ale vrátil, vstoupil do dílny, kde se nacházel majitel, po kterém požadoval něco, čím by si mohl ublížit. Když ale zjistil, že muž volá na tísňovou linku policie, z místa utekl,“ uvedl policejní mluvčí.

Policisté do následného pátrání po muži zapojili i psovoda se služebním psem Karemem – ten po chvíli zachytil stopu, kterou dále sledoval, a brzy výtečníka vyčenichal nedaleko chebských sádek. Policisté muže zadrželi a pak podali podnět k vydání návrhu na vzetí mladíka do vazby, jejž státní zástupce akceptoval.

Muž je obviněn z loupeže a přečinů krádeže a porušování domovní svobody. „V případě prokázání viny hrozí pětadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřel Bílek.

Řidič na Písecku ujížděl policistům, pak se schovával po krk potopený v řece

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám