Hlavní obsah

Muž v Praze se v noci poléval benzínem a křičel Alláhu akbar

Aktualizováno

Pražská policie měla v noci ze soboty na neděli napilno. Musela se dostat do dvou zabarikádovaných bytů, aby zachránila dva muže, kteří si chtěli vzít život. Oba byli pod vlivem drog. Jeden se poléval benzínem a křičel Alláhu akbar (arabsky Bůh je velký), druhý chtěl skočit ze střechy.

Zásah policie proti muži v pražském bytěVideo: Policie ČR

Článek

První případ se odehrál v ulici Na Dolinách v Praze 4. Policisty v půl čtvrté ráno přivolal někdo přes tísňovou linku s tím, že je slyšet křik muže a zvuk rozbíjejícího se skla. Na místo se dostavily policejní hlídky, které zjistily, že v přízemí domu je muž, který se zabarikádoval v bytě.

„Jelikož se jednalo o přízemní byt a skrze okno bylo vidět, že se polévá benzínem, vykřikuje Alláhu akbar, a hrozilo, že se zapálí, museli policisté provést násilný vstup do tohoto bytu přes zamřížované okno a muže zadržet za použití donucovacích prostředků, aby se nezapálil,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Novinkám sdělil, že nešlo o cizince, ale o českého občana.

Sebevrah již málem sletěl ze střechy, policista se k němu připoutal želízky

Koktejl

U druhého případu policisté zasahovali o hodinu později ve Vojtěšské ulici v Praze 1, kde někdo křičel o pomoc. „Do bytu se ale nedalo dostat a muž na pokus o komunikaci nereagoval, proto byli na místo přivoláni hasiči, aby ho otevřeli,“ řekl mluvčí.

Policisté pak vstoupili do bytu, ale nikdo se v něm nenacházel. V zadní místnosti bylo otevřené střešní okno, proto začali pátrat na střeše, odkud bylo stále slyšet volání o pomoc.

„Vypátrat se ho povedlo na střešní římse za pomoci plošiny hasičů, kde ho dva policejní vyjednavači přesvědčili, aby neskákal, dostali ho k sobě na plošinu a následně svezli do bezpečí,“ dodal Daněk.

Žena si u Hodonína sedla na peron a kývala nohama, zastavila dopravu na koridoru

Domácí
Foto: PČR Praha

Záchrana sebevraha ve Vojtěšské ulici v Praze

Související témata:

Výběr článků

Načítám