Hlavní obsah

Muž v Olomouci chtěl skočit ze střechy nemocnice, vyjednavač ho přemlouval dvě hodiny

Olomouc

Policejní vyjednavač v neděli odpoledne zachránil devětadvacetiletého muže, který chtěl skočit ze střechy jedné z budov v areálu Fakultní nemocnice v Olomouci. Po dvou hodinách ho přesvědčil, aby od svého úmyslu odstoupil. S dalším policistou ho pak dopravili do bezpečí. Novinky o tom informovala v pondělí policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: fnol.cz

Fakultní nemocnice Olomouc

Článek

Oznámení o muži stojícím na střeše jedné budovy v areálu Fakultní nemocnice Olomouc policisté podle ní dostali po páté hodině odpolední.

„Po příjezdu na místo se na římse nacházel muž, který vypadal, že je rozhodnutý skočit dolů. Hlídky ihned zajistily okolí a zamezily příjezdu vozidel do areálu nemocnice z Hněvotínské ulice,“ popsala mluvčí.

S mužem nejprve navázali kontakt přítomní policisté včetně strážníků městské policie a společně se ho snažili přesvědčit, aby od svého jednání upustil a z římsy slezl. Následně se na místo dostavil policejní vyjednavač, který si celou událost převzal.

„Tomu se podařilo téměř po dvou hodinách vyjednávání muže přesvědčit, aby nalezl do plošiny, kterou tam přistavili profesionální hasiči a společně s policistou sjel bezpečně dolů,“ konstatovala Skoupilová.

Nešťastníka si pak převzali do péče zdravotníci. Podle zjištěných informací se mladý muž ocitl v tíživé životní situaci.

Sebevrah v Praze přežil pád ze 7. patra paneláku, dole čekal na záchranku

Krimi

Výběr článků

Načítám