Hlavní obsah

Muž v Krumlově spadl ze skály do Vltavy a zranil se

Český Krumlov

Muže, který spadl ze skály do řeky Vltavy, zachraňovali v neděli policisté v Českém Krumlově. Ke zraněnému se museli brodit, protože ležel ve vodě na nepřístupném místě. Jak k pádu došlo, vůbec nevěděl.

Policisté v Českém Krumlově zachraňovali zraněného muže z VltavyVideo: Policie ČR

Článek

O víkendovém případu informovali policisté v úterý. Muže volajícího z řeky o pomoc si všimla v neděli večer žena, která byla u Náplavky v Českém Krumlově na procházce.

„Muž byl ve vodě na nepřístupném místě. Volal o pomoc a stěží komunikoval. Hrozilo, že jej proud unese do hloubky a utone,“ popisoval situaci, kterou viděla na místě přivolaná hlídka, mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Vylíčil, že se českokrumlovští policisté David Moravec a Roman Lisý rozhodli, že řeku s výstrojí přebrodí. „To se jim nakonec povedlo a dokázali zraněného muže dostat k Náplavce, kam přivolali záchrannou službu,“ podotkl Matzner.

Muž v Divoké Šárce spadl do rokle, na místě zemřel

Krimi

Na břehu policisté zraněného zabalili do termofolie a ošetřili mu povrchová zranění.

Muž nedokázal vysvětlit, jak se dostal na skálu, ani jak a proč spadl či skočil do řeky. „Po ošetření na místě zdravotníci pacienta převezli do nemocnice. Bylo potřeba vyloučit, zda následkem pádu neutrpěl vnitřní zranění,“ zmínil Matzner s tím, že policisté děkují také lidem, kteří hlídku zavolali, s mužem komunikovali a policistům pomáhali.

Muž spadl na Opavsku z lešení, poranil si páteř

Krimi

Výběr článků

Načítám