Hlavní obsah

Muž v Kroměříži vyskočil z okna domu, v bytě se bál výbušniny

Kvůli potenciální hrozbě výbuchu evakuovali policisté v Kroměříži v pondělí odpoledne celý dům v Rumunské ulici. Informaci o hrozbě získali od sedmatřicetiletého muže, který předtím vyskočil z okna domu.

Foto: Policie ČR, Novinky

Zásah policie

Článek

„V pondělí jsme dostali informaci, že z okna jednoho z bytů vyskočil muž. Policistům a záchranářům tvrdil, že je v jeho bytě uložena výbušnina. Záchranáři muže odvezli se zraněním do nemocnice,“ informovala v úterý policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Z jakého patra muž vyskočil, nechtěla mluvčí na dotaz Novinek „vzhledem k možné identifikaci osob“ sdělit.

Na místo vyrazili kriminalisté, všechny dostupné policejní hlídky a psovod se psem speciálně vycvičeným na vyhledávání výbušnin. „Přivolali jsme také policejní pyrotechniky, hasiče a záchranáře. Policisté zapáskovali celý prostor a evakuovali bytový dům, hasiči přistavili pro případ nutnosti evakuační autobus,“ popsala Kozumplíková.

Pyrotechnici a policejní psovod se psem prohledali byt, sklep i společné prostory. Výbušninu naštěstí nenašli a obyvatelé se mohli před sedmnáctou hodinou vrátit domů. „Kriminalisté z Kroměříže se celým případem budou dál zabývat,“ uzavřela Kozumplíková.

V hasičské nádrži na Kladensku se utopilo malé dítě

Krimi

Související články

Výběr článků

Načítám