Hlavní obsah

Muž v drogovém opojení napadl souseda kovovou tyčí

Jihlava

Sám nasměroval policii na svoji stopu pěstitel marihuany z Jihlavy, když se v opojení agresivně pustil do sousedů z domu. V jeho bytě se pak strážci zákona nestačili divit. Dosud soudně netrestaný muž má nyní na triku tři paragrafy a hrozí mu až pětileté vězení.

Foto: Policie ČR, Novinky

Obviněný pěstoval marihuanu v bytě několik let

Článek

Případ z tohoto měsíce policie dosud vyšetřuje. „Ve večerních hodinách se na tísňovou linku obrátili muž a žena, ukrytí v garáži. Schovali se tam po útoku souseda, který je napadl kovovou tyčí,“ shrnula policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Útočník nejdřív z balkonu bytu v bytovém domě pokřikoval na muže před vchodem a urážel ho. Stejně osočoval i ženu, která vyšla před dům. Ani jeden z nich na to nijak nereagoval, agresor však záhy vyšel ven s kovovou tyčí v ruce a muže udeřil do oblasti ramene. Napadení na nic nečekali, žena přirazila před útočníkem dveře a schovali se do garáže.

Když policisté přijeli na místo, agresor byl už zpět v bytě a pokřikoval z balkónu.

„Z jeho jednání a chování vyplynulo, že je pod vlivem návykové látky,“ uvedla policejní mluvčí. Výsledky testu na přítomnost omamné látky podezření potvrdily, muž skončil v policejní cele.

V bytě měl pěstírnu

Při zákroku přitom policisté zjistili, že v bytě je zavedená pěstírna konopí a množství marihuany. Věc tak převzali kriminalisté a provedli domovní prohlídku. Při té zajistili pěstební stan a další předměty určené k urychlenému pěstování rostlin, dále rostliny konopí i usušenou marihuanu. Té získal pěstitel z každé sklizně kolem 300 gramů, „zahradnické činnosti“ se věnoval několik let.

„Zranění napadeného muže si nevyžádalo lékařské ošetření, ale vzhledem k intenzitě a provedení útoku mu vážnější zranění hrozilo. Nedošlo k němu jen náhodou, díky rychlé reakci napadeného na útok,“ uvedla mluvčí.

Muž, kterého až dosud justice nedostihla, tak čelí obvinění ze tří skutků: vedle pokusu o ublížení na zdraví a výtržnictví také přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Muž v Hradci ujížděl policistům a dovedl je až ke své pěstírně konopí

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám