Hlavní obsah

Muž v Brně si volal o pomoc strážníky, před nimi pak začal hajlovat

Na pořádné problémy si zřejmě zadělal mladý muž, který sám na sebe zavolal v sobotu půldruhé hodiny po půlnoci v Brně strážníky. Tvrdil, že byl napaden. O přivolání policie požádal jednadvacetiletý mladík v sobotu o půl druhé ráno kolemjdoucího na Moravském náměstí. Oslovený muž mu vyhověl a zatelefonoval na linku 156, kde požádal o příjezd strážníky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Očividně silně opilý mladík si potom před hlídkou začal stěžovat na Ukrajince a tvrdil, že na něj někdo zaútočil. Strážníky zajímalo, kdo ho napadl, dočkali se ale jen nejasné odpovědi, že údajným agresorem byl jakýsi náčelník. Žádnou potyčku nezaznamenal ani stále ještě přítomný svědek,“ uvedl k případu mluvčí MP Brno Jakub Ghanem. Jak doplnil, během rozhovoru se chování mladíka znenadání změnilo.

„Natáhl pravou ruku a začal vykřikovat nacistický pozdrav ‚Sieg heil‘,“ popsal Ghanem.

Koncert pro strážníka a pět jízdních pruhů. V Brně sám vysvobodil zablokovaný kamion

Domácí

Strážníci muže opakovaně důrazně upozornili, že svým chováním vážně porušuje zákony, mladík ale hajloval dál, navzdory jejich varování. Hlídku potom ohrožoval, a tak nakonec skončil v poutech a v rukou Policie ČR, která se bude případem dále zabývat.

Související témata:

Výběr článků

Načítám