Hlavní obsah

Muž v Bílině oloupil ženu, která tlačila invalidní vozík s manželem. Strhnul ji na zem i s taškou

Jedenačtyřicetiletý muž v Bílině oloupil ženu, která tlačila invalidní vozík se svým manželem. Ženu při loupeži strhl na zem a z tašky jí sebral peněženku s osmi tisíci korunami. Policisté už pachatele dopadli.

Foto: Envato elements

Muž na invalidním vozíku (ilustrační foto)

Článek

O případu z „půli srpna“ informovali policisté ve středu. Ženu s invalidním manželem si pachatel podle policistů vyhlédl už na vlakovém nádraží a oba sledoval až do ulice Za Chlumem.

„Tam k ženě přistoupil a snažil se jí strhnout z ramene tašku. Při tom však napadená spadla dozadu a hlavou se udeřila o povrch silnice,“ popsala mluvčí policie Ilona Gazdošová.

Teprve když se přetrhla obě poutka, tak se útočník tašky zmocnil. „Vyndal z ní peněženku s téměř osmi tisíci korunami a utekl. Žena utrpěla bolestivé pohmoždění hlavy,“ upřesnila mluvčí.

Žena kvůli dávkám zveličovala problémy po mrtvici, přitom jezdila na dovolené a festivaly

Krimi

Přivolaní policisté krátce po činu kontrolovali v okolí místa loupeže několik osob a jejich údaje si zapsali. Z výpovědi poškozené a díky záznamu z kamerového systému vyšlo později najevo, že jednou z těchto osob byl i pachatel.

„Poté došlo k jeho zadržení a policejní komisař mu sdělil obvinění ze zločinu loupeže. Zároveň byl podán podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, kterému však státní zástupce nevyhověl, a 41letý muž je tak vyšetřován na svobodě,“ doplnila Ilona Gazdošová.

V případě odsouzení hrozí muži až 10 let za mřížemi.

Fantom na invalidním vozíku děsil svou nebezpečnou jízdou ženy v Brně

Krimi

Výběr článků

Načítám