Hlavní obsah

Muž spadl v lomu u Bubovic, po záchraně vrtulníkem ho rovnou zadrželi

Pod 43letým mužem se v lomu Čeřina u Bubovic sesunula zemina a on se zřítil dolů. Na pomoc mu vzlétly dva vrtulníky. Nakonec byl zachráněn z nepřístupného terénu s pomocí palubního navijáku na policejním vrtulníku a následně byl letecky přepraven do nemocnice. Jenže, jak se později ukázalo, na muže byl vydán zatykač. A když v nemocnici zjistili, že se mu prakticky nic nestalo, putoval rovnou za mříže policejní cely.

Náročná záchrana v lomu u BubovicVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Muž spadl ve středu pár minut po osmé hodině večer. Na pomoc mu vyjelo několik profesionálních jednotek hasičů, společně s nimi z pražského letiště vzlétl i vrtulník letecké služby policie. Ten má na palubě dva hasiče lezce od pražských hasičů a disponuje palubním jeřábem.

V lomu Velká Amerika zemřel potápěč. Ze skály se zřítil muž, který si akci záchranářů fotil

Krimi

„S pomocí palubního jeřábu vyprošťovali hasiči muže z nepřístupného terénu. Po vytažení byl předán do péče letecké záchranné službě,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Tomáš Bakalář. Posádka policejního vrtulníku na místo spustila také lékaře, který se o zraněného postaral přímo v lomu.

„U pacienta bylo podezření na poranění páteře, po zaléčení byl při vědomí letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Motole,“ doplnila mluvčí záchranářů Monika Nováková.

Mluvčí policie Barbora Schneeweissová Novinkám řekla, že muž byl z nemocnice záhy propuštěn. „Bylo zjištěno, že neutrpěl žádná zranění. Předchozí lustrací ale policisté na místě zjistili, že jde o hledanou osobu, na kterou byl vydán souhlas se zadržením. Po propuštění z nemocnice byl proto okamžitě zadržen a převezen na policejní služebnu,“ dodala mluvčí.

Muž měl na Berounsku páchat nespecifikovanou trestnou činnost. „S mužem jsou prováděny potřebné úkony,“ doplnila Schneeweissová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Náročná záchrana v lomu u Bubovic

Po bodnutí vosou šlo ženě z Frýdecko-Místecka o život, zasahoval i vrtulník

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám