Hlavní obsah

Muž se v Jablonci procházel s replikou samopalu. Inspirovali ho zpěváci z videoklipů

Jablonečtí policisté uzavřeli případ osmadvacetiletého muže, kterého zadrželi poté, co se s replikou samopalu procházel kolem jablonecké sportovní haly a zaměřoval s ní různé cíle.

Foto: Policie ČR

Airsoftová zbraň, kterou policisté zajistili u muže z Jablonce nad Nisou

Článek

Vše se odehrálo v neděli 12. května kolem 7. hodiny ráno. Přiopilý mladý muž vešel do vestibulu sportovní haly a u nápojového automatu se rozčiloval, že se mu nedaří nic koupit.

„Zaměstnanec areálu ho šel uklidnit a informoval ho o tom, že automaty fungují jen na platební karty. V tu chvíli si všiml, že mu z pod bundy vyčuhuje hlaveň dlouhé zbraně a nebyl to pro něj zrovna příjemný pocit,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Nezvaný host se ve sportovní hale více nezdržoval. Ještě před halou ale zbraň připomínající samopal vytáhl.

Muž chodil po centru Pardubic se zbraní, policie ho zadržela

Krimi

„Postával na schodišti a se zbraní zaměřoval různé cíle na parkovišti sportovního areálu. Žádný výstřel nepadl, celá situace ale působila krajně nebezpečně, proto nás na něj svědek upozornil na tísňové lince,“ uvedla mluvčí.

Muži stihl před ještě příjezdem policistů od jablonecké sportovní haly zmizet. Díky kvalitnímu popisu ho ale policisté o dva dny později vypátrali.

„Zjistili jsme, že v inkriminovaný den manipuloval s airsoftovou zbraní, která je napodobeninou samopalu modelu MP 5 SD 6. Ta je od něj na první pohled k nerozeznání,“ upozornila Ivana Baláková.

„Spolu s panikou v okolí může vyvolat i neadekvátní reakci člověka, který u sebe bude mít zbraň a bude se cítit ohrožený. Takový scénář ale v Jablonci naštěstí nenastal,“ doplnila.

„Chtěl jsem bejt hustej,“ vysvětlil muž policistům do protokolu. „Inspirovali mě zpěváci, kteří v hudebních videoklipech také nosí na veřejnosti zbraně,“ dodal. Policisté jeho zbraň zajistili a stíhají ho pro výtržnictví.

Pózují s dlouhými zbraněmi. Tablo deváťáků z Bělé pod Bezdězem šokovalo město

Domácí

Výběr článků

Načítám