Hlavní obsah

Muž s nožem v ruce hrozil v Mostě řidiči autobusu. Pak na něj házel kameny

Most

Krušné chvilky si prožil řidič linkového autobusu v Mostě. Při čekání na autobusové zastávce jej v úterý odpoledne překvapil zvláštní člověk. Nárokoval si území, kde autobus stál, vyhrožoval, že všechny zabije a pak na vozidlo házel kameny.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Když stál řidič s autobusem na zastávce, objevil se mu najednou před čelním sklem člověk a zběsile mával rukama.

„Řidič se proto domníval, že muž potřebuje pomoc nebo radu, proto otevřel dveře. Muž přešel k předním dveřím a s nožem v ruce tvrdil, že to je jeho území a jde všechny pozabíjet,“ popsal mluvčí ústecké policie Václav Krieger.

Řidič neváhal ani na chvíli a dveře do autobusu opět zavřel. To neznámého agresora rozzuřilo a začal do autobusu mlátit pěstmi. Šofér tedy nastartoval a odjel.

Šlápni na to, řval muž na řidiče autobusu v Havířově. Když šofér neposlechl, dostal pěstí

Krimi

Ovšem tím celá událost nekončila. Nedaleko na kruhovém objezdu se autobus otočil a stejnou cestou se podle plánu vracel k první nástupní zastávce.

Sedmadvacetiletý útočník se ale nevzdal a na jedoucí autobus, ve kterém nebyl žádný cestující, začal házet kameny. To už ale řidiči došla trpělivost a zavolal na tísňovou linku. Policisté záhy na místo dorazili, a protože řidič udal podrobný popis výtečníka, muže vypátrali a zadrželi.

Pozitivní test na drogy

„Pozitivní test na drogy byl možná odpovědí na chování podezřelého. Možná i na to, že linkový autobus nebyl nijak poškozen, protože se agresor žádným kamenem netrefil. Policisté ho následně převezli do cely,“ dodal Krieger.

O den později si dotyčný převzal sdělení podezření ze spáchání přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Od soudu může Mostečan odejít v případě uznání viny až s tříletým trestem odnětí svobody.

Cestující v Brně plivl na řidiče autobusu

Krimi

Výběr článků

Načítám