Hlavní obsah

Muž přepadl v plzeňské aleji dvě ženy. Jednu znásilnil, druhá se ubránila

Policisté pátrají po muži, který v pondělí večer přepadl v Plzni dvě ženy a chtěl po nich sex. Jedna se ubránila, druhou znásilnil.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie ČR

Článek

Oba útoky se odehrály v lokalitě ulice Radčická a Ke Slonům na stezce známé jako Kilometrovka.

„Muž v černé mikině nejprve oslovil mladou ženu s tím, zda s ním nechce mít sex. Ta začala křičet, přičemž ji pachatel napadl a zranil na hlavě. Pak z místa utekl ,“ uvedla policejní mluvčí Iva Vršecká.

Podle ní se v úterý dopoledne přihlásila na policii další žena, která uvedla, že byla přibližně ve stejnou dobu a  ve stejné lokalitě znásilněna.

Neznámý muž v parku v Praze znásilnil ženu

Krimi

„Je pravděpodobné, že oba případy spolu souvisí, a mohlo by se jednat o stejného pachatele. V žádném případě nechceme vzbuzovat paniku, ale doporučujeme ženám, aby se při pohybu ve večerních hodinách vyhýbaly odlehlým místům nebo lokalitám, které nejsou osvětleny,“ sdělila dále Vršecká.

Pachatel měl doprovod

Policie také zveřejnila popis útočníka. Jedná se o mladého muže ve věku okolo 20 let, vysokého 175 centimetrů, hubené postavy.

„Má blond vlasy nakrátko ostříhané a tvář bez vousů. Na sobě měl tmavou bundu na zip, pod ní bílé triko bez nápisů a černé kalhoty,“ uvedla Vršecká. Podle ní se měl podezřelý pohybovat na místě ještě v doprovodu ženy, která na sobě měla červenou bundu s kapucí.

„Z důvodu probíhajícího trestního řízení a také s ohledem na ochranu obětí trestných činů není možné k případům sdělit podrobnější informace,“ pokračovala policejní mluvčí s tím, že kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání.

„Pokud by měl někdo důležité informace, může se obrátit na tísňovou linku 158,“ uzavřela Vršecká.

Expolicista znásilnil matku a zavraždil sousedku, zastání u Ústavního soudu hledal marně

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám