Hlavní obsah

Muž podezřelý z loupeže v Praze na útěku: Komedie se záchvatem mu nevyšla

Praha

Po muži podezřelém z loupežného přepadení pátrají policisté v Praze, kde ve středu ráno utekl z psychiatrického zařízení. Původně ho policie zadržela, muž ale dělal vše pro to, aby se dostal z dohledu policistů, například předstíral epileptický záchvat, což odhalil lékař v nemocnici. Nakonec se muž schválně poranil, načež putoval na zmíněnou psychiatrii.

Foto: Policie ČR

Po muži podezřelém z přepadení pátrá policie.

Článek

Na 36letého Michala Danče s bydlištěm v okrese Praha-západ ve středu upozornila mluvčí policie Eva Kropáčová. Policisté ho v úterý dopoledne zadrželi po předchozím souhlasu státního zástupce.

„Muž je podezřelý ze spáchání loupežného přepadení. Po zadržení se opakovaně pokoušel o útěk, v průběhu eskorty při převozu na policejní služebnu předstíral epileptický záchvat. Na místě byl ošetřen záchranáři a převezen do nemocnice, kde se ukázalo, že záchvat pouze předstíral a je v pořádku,“ zmínila mluvčí.

Když mu nevyšla komedie s epilepsií, přitvrdil a začal se různě zraňovat. Poté lékař rozhodl o jeho umístění do psychiatrického zařízení, ze kterého se mu ale ve středu ráno povedlo utéct.

Policie po podezřelém pátrá a obrátila se na veřejnost se žádostí o pomoc. Podle policie sice nejspíš není ozbrojený, Kropáčová ale zdůraznila, že může být nebezpečný.

„V případě, že máte informace o místu, kde by se hledaný mohl nacházet, prosím informace oznamte na linku 158. V žádném případě se muže nesnažte sami zadržet, může být nebezpečný!“ dodala mluvčí.

Zloděj předstíral, že je invalida, aby zmátl policii

Krimi

Související témata:

Výběr článků

Načítám