Hlavní obsah

Muž nadával záchranářům, kteří v Kladně dofukovali propíchlou pneumatiku

Nechutným urážkám, slovnímu napadání a natáčení na telefon byla vystavena posádka středočeských záchranářů. Ti na čerpací stanici v Kladně dofukovali píchlou pneumatiku během transportu starší ženy do nemocnice. Otřesný útok ze strany příbuzného, který si vše natáčel zpoza volantu svého vozu, prověřují policisté.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Zdravotnická záchranná služba

Článek

V sobotu vyjížděli záchranáři společně s lékařem ke starší ženě, které se udělalo nevolno. „Žena byla řádně vyšetřena, byla při vědomí, orientovaná, neměla žádné závažné příznaky,“ popisuje mluvčí záchranářů z Kladna Monika Nováková.

Posádka před odjezdem do kladenské nemocnice ale zjistila, že mají na pneumatice defekt. V okolí navíc nebyla žádná jiná volná posádka záchranářů, která by jim dorazila na pomoc a pacientku by převezla za ně. Rozhodli se proto, že s píchlým kolem dojedou na čerpací stanici, kde kolo dofouknou a budou poté pokračovat v cestě.

Záchranáři dodávají, že u ženy nedošlo k žádné změně stavu, nebyla v ohrožení života a po celou dobu s ní byl uvnitř sanitky lékař.

Násilnické Rusy ze Staroměstského náměstí dopadli na letišti

Krimi

Nikdo ze zasahujících ale nečekal to, co přišlo o chvíli poté. Na čerpací stanici dorazil podle zjištění Novinek její příbuzný. Dvojici záchranářů, kteří se pohybovali kolem sanitky, si začal natáčet. Zpoza volantu na ně začal pokřikovat, urážet je. Mimo jiné také uváděl, že jde jeho příbuzné o život, mohla by mít infarkt a že defekt na pneumatice nemají.

Následně celý záznam umístil na svůj profil na sociální síti. A tam se rozjelo něco podobného, co udělal on. Záchranářům začali lidé vyhrožovat, nadávat… Muž později, i po kritice a vyjádření středočeských záchranářů, záznam smazal. Podle záchranářů se dokonce i veřejně omluvil, žádný takový text ale na jeho profilu nebo na sociální síti není k nalezení.

„Důrazně odmítáme jakékoli nepodložené útoky a zkreslené informace, které poškozují naši práci a dobrou pověst. Naši zaměstnanci pracují pod velkým tlakem a často v náročných podmínkách, aby zajistili zdraví pacientů. Věříme, že každý, kdo pochopí složitost a náročnost naší práce, ocení profesionalitu a obětavost našich záchranářů,“ dodává Nováková.

Případem se zabývá policie

Podle zjištění Novinek se záchranářů a celé organizace incident silně dotkl. Rozhodli se proto, že na „neznámého pachatele“ podají trestní oznámení. „Mohu potvrdit, že jsme územním odboru Policie ČR Kladno podali trestní oznámení na neznámého pachatele,“ řekla Novinkám Nováková.

„Policisté z obvodního oddělení Kladno – město případ prověřují a zjišťují veškeré okolnosti, co čemu předcházelo a co se dělo. Budou se zabývat důkazními materiály,“ doplnila mluvčí policistů Michaela Richterová.

Žena, kterou záchranáři převezli do kladenské nemocnice, byla ještě ten den po pár hodinách propuštěna. Lékař záchranné služby ji do nemocnice chtěl převézt proto, že před nedávnem prodělala operaci.

Cizinec podpálil autobusy MHD v Praze, mohl být řízen z Ruska

Krimi

Výběr článků

Načítám