Hlavní obsah

Muž na Teplicku ubil železnou tyčí fenku pitbulteriéra k smrti

Nepochopitelným jednáním 47letého muže z Teplicka, který bezdůvodně ubil k smrti psa, se zabývají policisté. Muž fence pitbulteriéra zasadil několik silných ran železnou tyčí do hlavy, zvíře pak zabalil a zakopal na zahradě.

Foto: Policie ČR

Fenku policisté objevili ve vykopaném hrobě zabalenou do deky

Článek

K otřesnému způsobu zabití psa došlo v zahrádkářské kolonii v teplické části Prosetice minulý týden. Policie o něm informovala toto úterý. Pes ubitý k smrti patřil kamarádovi pachatele. Incidentu předcházela společná akce několika lidí, na které se popíjel alkohol.

Během té ale 47letý muž zničehonic popadl železnou tyč a zaútočil s ní na psa. Toho udeřil několikrát do oblasti hlavy, na následky zranění zvíře zemřelo. Následně 14letou fenku pitbulteriéra zabalil do deky a zakopal na zahradě. Nikdo z lidí na akci věc neoznámil, podle policie se agresora báli.

Sousedčin pes muži z Klatovska zakousl slepice, tak vzal na zvíře pušku

Krimi

„Policisté poté objevili místo, kde bylo patrné, že je zvíře pohřbeno. Mezitím došlo ke ztotožnění tyrana, který byl následně vypátrán v místě jeho přechodného bydliště v Teplicích. Na místě činu policisté kromě těla psa pod zeminou nalezli také železnou tyč se zaschlou krví,“ uvedla mluvčí policie Ilona Gazdošová.

Muž se následně u výslechu ke všemu přiznal. Proč to udělal, ale nebyl schopen vysvětlit. „Buď pod vlivem alkoholu, nebo, že ho ,popadl  amok‘,“ dodala mluvčí.

Policejní komisař muži sdělil obvinění ze zločinu týrání zvířat. Pachateli hrozí až šest let vězení.

Foto: Policie ČR

Místo, kde muž fenku ubil železnou tyčí.

Vyzáblý pes se zachránil vylezením na parapet, jeho majiteli hrozí šest let

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám