Hlavní obsah

Muž na Opavsku se míjel s cyklistou a zřítil se ze srázu, letěl pro něj vrtulník

Jedenasedmdesátiletému muži, který se nedaleko Domoradovic na Opavsku zřítil ze srázu a vážně se zranil, pomáhali hasiči spolu se záchranáři. U neštěstí zasahoval i vrtulník, muž byl letecky přepraven do nemocnice.

Muž se zranil při pádu ze srázuVideo: ZZS MSK

Článek

O události se dozvěděli záchranáři v úterý prostřednictvím tísňové linky. „Muž se míjel s cyklistou na okraji asi dvacetimetrového srázu a nešťastnou náhodou se zřítil dolů k řece,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

„Vzhledem k členitému terénu nebylo zprvu zcela jasné, kde přesně se muž nachází. S přesnou polohou určení místa pádu pomohl svědek, který muže míjel a slyšel jeho pád. Hasiče následně navigoval,“ sdělila mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zraněného zachraňovali v náročném terénu

„Záchranáři zjistili, že utrpěl tržně zhmožděné poranění hlavy a zlomeninu dolní končetiny, zahájili nitrožilní podávání léků a infuzních roztoků,“ zmínil Humpl.

„Po poskytnutí potřebné péče byl pacient za pomoci hasičů transportován přes řeku k vrtulníku a následně letecky přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava,“ dodal mluvčí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Záchrana zraněného muže na Opavsku

Na Plzeňsku se při závodech traktorů převrátila 19letá traktoristka a zranila se

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám