Hlavní obsah

Muž na Frýdecko-Místecku se málem udusil bramborákem. Je ve vážném stavu

Moravskoslezští záchranáři zasahovali v sobotu večer u vážně ohroženého muže na venkovní akci v jedné z obcí na Frýdecko-Místecku. Muž vdechl část brambororáku a začal se dusit. Na místo vzlétl i vrtulník letecké záchranné služby.

Foto: František Petrák, Právo

Kramfleky

Článek

„V sobotu po devatenácté hodině byly na tísňové lince 155 z jedné z obcí na Frýdecko-Místecku nahlášeny akutní dechové obtíže u muže na venkovních slavnostech. Na pomoc vyslali operátoři nejbližší zdravotnickou posádku a vrtulník letecké záchranné služby,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že sedmačtyřicetiletý muž při konzumaci vdechl část bramboráku a začal se dusit. „První pomoc se mu snažili poskytnout svědkové události, avšak provedené vypuzovací manévry nebyly úspěšné. Stav pacienta se rychle zhoršoval, upadl do bezvědomí a bezdeší, byla u něj zahájena resuscitace,“ líčil mluvčí záchranářů.

Lékař odsál značné množství potravy

Zdravotníci pak pokračovali v záchraně muže. Zajistili mu dýchací cesty, lékař z nich odsál značné množství potravy a podali mu léky. „Záchranáři pacienta připojili k přístrojem řízenému dýchání a provedli jeho transport do zdravotnického zařízení. Muž byl předán na anesteziologicko-resuscitačním oddělení nemocnice Třinec-Sosna. Jeho stav zůstával nadále velmi vážný,“ shrnul Humpl.

Pětiletá dívka na Opavsku se udusila po vdechnutí párku v rohlíku

Krimi
Související témata:
Bramborové placky

Výběr článků

Načítám