Hlavní obsah

Muž na elektrokoloběžce vjel za tmy na hlavní silnici v Kaplici, narazil přímo do auta

Kaplice

Starší muž na elektrokoloběžce vjel ve středu nad ránem do hlavní silnice v Kaplici na Českokrumlovsku. Z boku trefil projíždějící osobní auto a utrpěl těžká zranění. Do nemocnice jej musel přepravit vrtulník.

Foto: Policie ČR

Elektrokoloběžka po střetu s autem v Kaplici.

Článek

Novinky o tom ve čtvrtek informoval mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura. „Muž na elektrické koloběžce pravděpodobně nedal přednost řidičce Škody Superb, která jela po silnici I/3. Vjel z vedlejší komunikace do hlavní a došlo k bočnímu střetu,“ uvedl Bajcrura. Zmínil, že muž jel navíc za tmy bez reflexních prvků a neměl cyklistickou přilbu.

Foto: Policie ČR

Muž na elektrokoloběžce trefil z boku projíždějící Škodu Superb.

Mluvčí jihočeských zdravotnických záchranářů Petra Kafková konstatovala, že muž byl po střetu v bezvědomí. „Utrpěl těžká poranění v oblasti hlavy a dolní končetiny. Jeho stav se jevil jako život ohrožující. První pomoc začali poskytovat svědci nehody a přednemocniční neodkladnou péči pak posádky záchranné služby,“ uvedla Kafková.

Zasahující lékař uvedl zraněného do umělého spánku, zajistil dýchací cesty a převedl jej na plicní řízenou ventilaci. „Po uložení do celotělové vakuové matrace, podání léků a dalších opatřeních byl muž letecky transportován do českobudějovické nemocnice,“ dodala mluvčí záchranářů.

Nejčastější chyby při jízdě na elektrokoloběžce

Domácí

Výběr článků

Načítám