Hlavní obsah

Muž na Chomutovsku koupil na požádání dětem dvě láhve vodky, dívka skončila na JIP

Dvě láhve tvrdého alkoholu koupil sedmapadesátiletý muž v prodejně potravin na Chomutovsku poté, co ho o to požádala dívka školního věku. Kvůli své „ochotě“ koupit dětem alkohol je nyní trestě stíhán pro spáchání přečinu podání alkoholu dítěti a u soudu mu hrozí v krajním případě odnětí svobody až na jeden rok.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Děti se podle policistů rozhodly, že si dlouhou chvíli zkrátí popíjením. Na alkohol se mezi sebou složily a vyhlédly si neznámého muže, kterého dívka požádala o koupi dvou láhví vodky, přičemž mu dala vybrané peníze. Muž nic nenamítl, požadované láhve ochotně koupil a dívce je předal.

Děti pak odešly popíjet do lesíku. Nejmladší z nich, dívka, která o koupi alkoholu muže požádala, však v důsledku nadměrného pití upadla do bezvědomí a zůstala ležet na zemi.

„Bezvládně ležící dívky si všimla náhodná kolemjdoucí, která naštěstí neváhala a přivolala záchranku. Ta silně intoxikovanou dívku, která měla v krvi podle rozboru tři promile etanolu, převezla do nemocnice na jednotku intenzivní péče, kde musela zůstat do dalšího dne,“ uvedla chomutovská policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Neznámý muž, který nezletilým alkohol koupil, se na místě ani v okolí v době příjezdu přivolaných policistů již nenacházel. Jeho totožnost však kriminalisté operativním šetřením zjistili, vyhledali ho, vyslechli a obvinili jej z výše uvedeného trestného činu.

Patnáctiletý chlapec ve Znojmě nadýchal dvě promile

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám