Hlavní obsah

Dramatické zadržení muže na Lounsku: na zásahovku vybafl od dveří

Libčeves
Aktualizováno

V péči psychiatrů skončil muž, který v úterý střílel na Lounsku z domu na ulici. Policie zatím 47letého muže z ničeho neobvinila, událost prověřuje jako výtržnictví. Během incidentu nebyl nikdo zraněn. Policie také zveřejnila video z jeho zadržení zásahovkou.

Zadržení muže zabarikádovaného na LounskuVideo: Policie ČR

Článek

O incidentu z úterního odpoledne v Libčevsi informovaly Novinky, svědci tam slyšeli zvuky připomínající střelbu, které se ozývaly od oken bytového domu.

„Přivolané policisty zároveň informovali, že v domě bydlí muž, který legálně vlastní střelné zbraně,“ popsal ve čtvrtek dění po příjezdu hlídek mluvčí policistů Jakub Mareš.

Hlídka s balistickou ochranou se přesunula k bytu, kde se muž uzamkl, a snažila se s ním navázat kontakt, což se nepodařilo ani vyjednavači, navíc se podle mluvčího zevnitř ozývaly rány. Ve finále přišla řada na zásahovou jednotku, která vrazila do obydlí.

Muž v obci na Lounsku střílel z domu na ulici, z bytu ho vytáhla zásahovka

Krimi

Na videozáznamu ze zadržení, který pořídila policie, bylo vidět, jak po vypáčení dveří vstupoval dovnitř první policista se štítem, načež ho podezřelý překvapil výpadem z místa hned za dveřmi, kde se skrýval oblečený jen ve spodním prádle. Záběry nasvědčují tomu, že se muž chtěl zadržení bránit, zásahovka ho ale vzápětí zneškodnila.

„Přestože se v okolní budově našly stopy po střelách, můžeme konstatovat, že v důsledku popsané události ani při samotném zásahu policistů nebyl nikdo zraněn,“ řekl Mareš.

Další postup kriminalistů se podle něj bude odvíjet od stanoviska odborného personálu v psychiatrické nemocnici.

Útočník byl nepříčetný. Policie odložila vraždu z Kyjí i napadení matky s dítětem

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám