Hlavní obsah

Motorkář se snažil ujet cestami v lukách. Ukázalo se, že je opilý

S životem svým i kolemjdoucích hazardoval osmačtyřicetiletý motocyklista na Jablonecku. Na silnici totiž vyrazil bez helmy, a jak se později ukázalo, tak i pod vlivem alkoholu. Při ujíždění před policisty pak havaroval.

Podnapilý motocyklista ujížděl marněVideo: Policie ČR

Článek

Muž na motorce projíždějící Novou Vsí nad Nisou zaujal projíždějící policisty v pátek 20. září kolem půl šesté v podvečer na první pohled. Uháněl totiž na svém stroji bez helmy. Policisté proto otočili vůz a za mužem vyrazili.

Prchající motorkář předvedl v Lounech skluz jako fotbalista

Krimi

„Za použití světelného a zvukového zařízení opakovaně vyzvali motocyklistu k zastavení. Použili i hlasový megafon. Na žádnou z výzev ovšem řidič nereagoval a snažil se policistům ujet,“ popsala další sled událostí mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Muž na stroji značky Huatian se snažil před hlídkou ujíždět nejprve po silnicích a poté se pokusil uniknout vedlejšími cestami směrem k rozhledně Nisanka. Daleko se ale nedostal, když najel na trávu, havaroval.

„Naštěstí při havárii žádné zranění neutrpěl, ale policisté v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 0,91 promile a objasnili tím důvod, proč vynaložil tolik sil, aby jim ujel,“ doplnila Sochorová.

Motocyklista pak už s naměřenou hodnotou souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve již nepožadoval. Jednání muže bylo ohodnoceno jako přestupek a celá věc byla oznámena k dalšímu šetření příslušnému správnímu úřadu.

Výběr článků

Načítám