Hlavní obsah

Motorkář nezvládl zatáčku na Červenohorské sedlo, skončil v nemocnici

Mladý motorkář havaroval ve čtvrtek odpoledne na silnici z Koutů nad Desnou na Červenohorské sedlo. Nezvládl tam zatáčku, skončil na zemi a zranil se. Vrtulníkem pak musel být transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci (FNOL). Škoda byla stanovena na 260 tisíc korun. Novinky o tom informovala v pátek policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR

Místo nehody

Článek

Mladík při jízdě po motorkáři vyhledávané silnici v Jeseníkách nezvládl pravotočivou zatáčku, přejel do protisměru, kde narazil do svodidel a upadl na zem.

„Na místě se nacházela jeho partnerka, která jela sama na jiném stroji, přivolala záchranku a poskytla mu první pomoc,“ konstatovala mluvčí.

Zraněný muž byl poté Horskou službou převezen na heliport na Červenohorském sedle, odkud byl leteckou záchrannou službou přepraven do olomoucké fakultní nemocnice.

„Dechová zkouška nebyla u něj provedena z důvodu jeho transportu vrtulníkem. Za účelem zjištění, zda neřídil pod vlivem alkoholu, byl nařízen odběr krve,“ dodala Zajícová.

Motorkář byl podle mluvčího FNOL Adama Fritschera hospitalizován na tamní traumatologické klinice, utrpěl zlomeninu v nespecifikované části těla. „Dnes byl propuštěn do domácího léčení,“ řekl Novinkám v pátek mluvčí.

Foto: Policie ČR

Havarovaná motorka

Seniorka v Šumperku smetla autem na křižovatce mladou motorkářku

Krimi

Výběr článků

Načítám